Op het moment van schrijven is het buiten warm en rijden we lekker kort-kort over droge en schone wegen. Nog wel, want het duurt niet heel lang meer voor we volop in de herfst en winter zitten. Schwalbe haakt daar alvast op in met de nieuwe Schwalbe One 365 en One Plus banden voor de minder mooie dagen op de fiets.

Schwalbe One 365

De nieuwe Schwalbe One 365 is de vervanger van de Durano DD. De band die velen waarschijnlijk kennen als een stevige trainingsband voor je racefiets. De nieuwe One 365 is gemaakt met het Addix 4-season compound, dat Schwalbe ook gebruikt voor e-bike banden en banden voor de stadsfiets.

De naam zegt het al want het is een rubbermengsel dat geschikt is om het hele jaar door mee te fietsen. Het mengsel is bestand tegen lage temperaturen waardoor temperatuursverschillen geen effect hebben op de souplesse, grip en rolweerstand volgens Schwalbe. De band heeft een versterkte RaceGuard anti-leklaag en het karkas bestaat uit drie lagen waarmee ook de zijkant van de band beter beschermd is tegen scherpe voorwerpen.

Daarnaast hebben ze ook aan de veiligheid gedacht, door het toevoegen van een zwarte reflecterende streep aan de zijkant. Nu weten ze bij Schwalbe ook dat zo’n reflecterende streep niet heel sexy staat op een racefiets, dus deze hebben ze zwart gemaakt en niet opvalt. Todat er natuurlijk licht op schijnt waardoor je toch weer beter zichtbaar bent in het donker. Deze band is verkrijgbaar in 25 mm, 28 mm of 30 mm en kost € 51,90.

Schwalbe One Plus

De overtreffende trap van de One 365 is de Schwalbe One Plus, als het gaat om lekbestendigheid. Het is de opvolger van de Durano Plus en volgens Schwalbe is de band ‘onplatbaar’. Daarmee doelen ze op de maximale lekbescherming met onder meer de SmartGuard anti-leklaag. In vergelijking met de Schwalbe One 365 is hij wat zwaarder en zal hij qua rij eigenschappen wat minder racey aanvoelen. Daarmee is het volgens Schwalbe ook een ideale band voor racefietsers die veel in de stad rijden zoals bijvoorbeeld commuters. De looks zijn wel vergelijkbaar en ook de zwarte reflecterende streep is in deze band verwerkt. De band is verkrijgbaar vanaf 23 mm t/m 32 mm en als draadband (€ 40,90) of vouwband (€ 53,90).

Via Schwalbe