Het vrouwen wielrennen zit al een tijdje in de lift en dat is mooi om te zien. Steeds meer vrouwen stappen op de racefiets of gravelbike en het assortiment van specifieke kleding, accessoires en fietsen voor de dames groeit nog elke dag. Maar als het aankomt op technisch onderhoud zie je bij een snelle blik in de werkplaats toch vooral mannen die aan fietsen sleutelen. En daar mag best verandering in komen als het aan Shimano ligt, zeker met onderhoud en kleine reparaties die door iedereen kan worden gedaan.

Technische clinics van vrouwen – voor vrouwen

Nadine Post is een vrouwelijke mechanieker die je tijdens de sleutelclinic de fijne kneepjes gaat bijbrengen. De clinics worden georganiseerd bij verschillende Shimano Service Centers door heel Nederland. Hieronder zie je waar, wanneer en op welk niveau de clinics zijn. Tijdens de verschillende clinics worden namelijk verschillende onderwerpen behandeld. Daarbij is er een verdeling gemaakt op basis van moeilijkheid. Niveau 1 is de basis qua onderhoud en schoonmaken, het vervangen van een band of demonteren van een wiel. Bij niveau 2 leer je hoe je onderdelen zoals remblokken of een cassette kan vervangen, speling van je balhoofd kan halen of hoe je je remmen goed kan afstellen.

De clinics die door Shimano als niveau 1 zijn aangeduid worden gegeven op de volgende locaties:
Slingerland Fietsen in Haastrecht – 27 januari
Koppel Bikeshop in Amersfoort – 24 februari
The Bike Store in Zutphen – 3 maart
Mutsaars Bike in Schijndel – 21 april

Ben je al bekend met de basis kan je inschrijven voor de niveau 2 clinic op een van deze locaties:
Velodroom in Roden – 24 januari
Service Koers in Heilo – 3 februari
Stappenbelt in Apeldoorn – 17 maart
Bike Totaal Landewé in Enschede – 28 maart

Neem je fiets mee!

Het draait natuurlijk allemaal om je eigen fiets. Neem deze ook mee, want daaraan ga je lekker sleutelen onder begeleiding van Nadine. Het is dan ook aan te raden om niet je nieuwste kleding aan te doen, want vieze handen en een vetvlek horen er wel een beetje bij natuurlijk. Per avond is er plek voor 12 vrouwen. Een klein groepje zodat Nadine iedereen goed kan helpen om de fijne kneepjes van het sleutelen bij te brengen. De deelname is gratis en aan het eind van de avond ga je naar huis met een fiets die in topstaat is, en een Shimano goodiebag.

Inschrijven kan op de pagina van de Shimano Sleutelclinics.