Vorige week kwam de nieuwe Diverge van Specialized voorbij. Maar Specialized had nog meer in petto voor de gravelbikers: een nieuwe band. Met het nodige profiel. Echt voor de zwaardere gravelstroken.

Gravelbikes lijken nog steeds veelzijdiger te worden met meer ruimte voor bredere banden. Specialized gaat daar ook in mee en geeft de nieuwe Rhombus banden een breedte van 42 mm mee. Voordeel van bredere banden is natuurlijk dat je meer grip en comfort hebt.

Het profiel is op het midden relatief dicht op elkaar geplakt, dus op het asfalt zal hij nog wel vooruit komen. De Gripton compound van Specialized, moet ook voor een lage rolweerstand zorgen. Maar met de rechte noppen aan de zijkant is duidelijk dat het vooral de bedoeling is om over de trails te shredden, zoals de mountainbikers dat zo mooi kunnen zeggen. Voor de liefhebber hieronder nog een overzichtje van de verschillende banden die Specialized heeft, mocht je iets minder profiel willen.

De band moet 575 gram wegen. Niet de lichtste gravelband, maar daar is de band ook niet voor ontworpen. De band is te koop voor € 49,90 en is direct verkrijgbaar.

Meer info via Specialized