Wielenfabrikant Fulcrum brengt de nieuwste versie van de Speed wielen uit, een carbon wiel met een velghoogte van 42 en 57 millimeter. De velgen zijn tubeless ready en volgens Fulcrum lichter en aerodynamischer dan de vorige variant, de Speed 40 en 55. De looks zijn in orde en de wielen hebben een mooie upgrade gehad.

Strakke looks

De platte spaken en velgen zijn matzwart en op de zijkant van de velg zien we een zilverkleurig biesje met daarop de letter F van Fulcrum. In het zwart staat er nog Fulcrum op de velg en in een zilverkleur de typenaam, Speed. En als je goed kijkt zie je ook nog dat de gebruikte technologieën benoemd worden op de zijkant, maar door de antraciete kleur valt dit niet heel erg op.

De wielen zijn tubeless ready en zowel het voor- als achterwiel heeft 24 spaken. In de 42 mm versie weegt de vernieuwde wielset 1410 gram en de 57 mm versie weegt 1495 gram. Ten opzichte van de vorige versie is de interne breedte van de velg vergroot van 19 mm naar 23 mm. Een trend die je veel ziet. Volgens Fulcrum zijn de velgen ideaal te combineren met 28 mm brede banden, en in de windtunnel bleek dat het gemiddelde aerodynamische voordeel 10% groter is in vergelijking met een velg die een interne breedte heeft van 19 mm.

De gebruikte naven zijn van het merk Fulcrum zelf en er is gebruik gemaakt van het USB™-systeem. Dit staat voor Ceramic Ultra Smooth Bearings, wat de naaf dus soepel moet laten draaien. De gebruikte aluminium as is gemaakt van aluminium dat ook in de luchtvaartindustrie wordt gebruikt. De wielen zijn verkrijgbaar met een Campagnolo N3W, Shimano HG of Sram XDR body. De wielen hebben een gewichtslimiet van 120 kilo en de prijs is € 2.299,-.

Meer info via Fulcrum.