Het Britse merk Hunt brengt een nieuw set carbon wielen op de markt. De set heet SUB50 Limitless Aero Disc en die SUB50 duidt op de velghoogte, want die is met 49,5 millimeter net onder de 50 millimeter. De wielen zijn er in drie verschillende uitvoeringen en zien er optisch keurig uit. De nieuwe wielset is de opvolger van de 48 Limitless wielen.

Wat verder direct opvalt is de externe velgbreedte, want die is met 34,2 millimeter aan de voorkant en 30 millimeter aan de achterkant best fors. Maar je voelt ‘m al aankomen, want de velgen zijn specifiek gemaakt voor buitenbanden met een breedte van 28-30 millimeter. Want dat is de trend deze dagen en daar speelt Hunt dan ook handig op in.

Zoals we van Hunt gewend zijn, kiest het merk voor eigen naven in de wielen. En dat is ook bij deze wielset weer het geval. Een 40-tands naaf, gemaakt van gemaakt van 6066-T6 aluminium. Een upgrade naar CeramicSpeed lagers is ook mogelijk.

De windtunnel in

Hunt heeft naast CFD-testen de wielen ook uitgebreid getest in de windtunnel. Het doel van Hunt was om een allround wielset te maken dat voldoet aan vier belangrijke aspecten: aerodynamica, stabiliteit, gewicht en bandenvorm. Met bandenvorm bedoelt Hunt dat de velgen daadwerkelijk geschikt moesten worden voor bredere banden, zowel qua breedte als omtrek. De windtunneltesten werden onafhankelijk uitgevoerd door Ernst Pfeiffer in de GST WindKanal windtunnel. Het resultaat is volgens Hunt een wielset dat echt allround is en de concurrentie op meerdere vlakken verslaat.

Drie uitvoeringen, het verschil zit ‘m in de lagers en spaken

De wielen zijn er in drie verschillende uitvoeringen. De duurste versie heeft CeramicSpeed lagers en carbon spaken, en heeft een verkoopprijs van € 2.749,-. De volgende versie is eigenlijk een kopie, maar dan zonder de CeramicSpeed lagers. In plaats daarvan kiest Hunt voor RVS lagers, en dat scheelt fors in de prijs. Want deze wielset heeft een verkoopprijs van € 2.279,-.

Als laatste is er dan nog een versie zonder carbon spaken, en die kost € 1.849,-. De eerste twee wielsets wegen allebei 1380 gram per set, en hebben 18 spaken in het voorwiel en 20 spaken in het achterwiel. De laatste wielset weegt 1428 gram en heeft 20 om 24 spaken.

Meer info via Hunt.

Tags: