Als er een product is dat ik niet direct had zien aankomen, zijn het wel deze Kazze schoenen van Supacaz. Het opvallende merk maakt vooral verschillende accessoires voor op je fiets, maar stapte eind september met de Kazze ook in de wereld van de schoenen. En qua uitstraling is het precies zoals je kan verwachten van Supacaz.

Hologram en Oil Slick kleuren

Supacaz werd in 2013 opgezet door Anthony Sinyard. Als zoon van de oprichter van Specialized, Mike Sinyard, is hij letterlijk groot gebracht tussen de fietsen. Een handelsmerk van het Amerikaanse merk is de olie kleur. Alle producten die ze in het assortiment hebben zijn verkrijgbaar met een glanzende olie-achtige kleur. Een heel uitgesproken en erg opvallende kleur, waar je van moet houden. Ik vind het een erg gaaf effect, maar ik zou het zelf niet snel op m’n fiets monteren.

De olie kleur is uiteraard ook toegepast op de nieuwe Kazze schoenen. In totaal zijn er vier verschillende kleuren verkrijgbaar. Naast de ‘Oil Slick’ is er ook de Hologram kleurstelling. De Oil Slick lijkt in de basis een paars gekleurde schoen die, afhankelijk van de lichtinval van kleur veranderd. De Hologram is een compleet zilveren schoen waarbij alle kleuren van de regenboog tevoorschijn komen als er licht op schijnt. Naast de zilveren Hologram uitvoering is deze ook verkrijgbaar in het zwart en wit en dat valt wat minder op.

Supacaz Kazze

Op dit moment zijn de schoenen nog niet leverbaar, maar kun je ze wel pre-orderen. Bestel je ze voor 30 november, kosten ze $ 380,- en dat is een kleine € 325,-. De reguliere advies verkoopprijs van de Kazze schoenen zal $ 450,- worden. Omgerekend is dat rond de € 380,- en daarmee is het qua prijs een schoen die in het topsegment thuis hoort. De schoen heeft een full carbon zool, met drie gaten voor je schoenplaatjes en openingen voor ventilatie. Het bovenwerk is van duurzaam kunststof en heeft veel mogelijkheden tot ventileren door de kleine gaatjes die erin zitten. De schoenen maak je dicht met twee BOA-sluitingen en in combinatie met een ergonomische zool moet dit zorgen voor een goede pasvorm.

De exacte leverdatum hebben ze nog niet online staan, maar alle andere informatie en specificaties kan je vinden op de website van Supacaz.