Eén stuurpen op 4 manieren, zo introduceert Deda Elementi de vernieuwde Superbox DCR. De Superbox bestond al maar de toevoeging DCR staat voor ‘Deda internal cable routing’. Met deze stuurpen is het mogelijk om op 4 manieren je kabels te integreren. Zo kun je altijd – gedeeltelijk – je kabels integreren, afhankelijk van in hoe verre je fietsframe dat toelaat.

De 4 mogelijkheden

Met de Superbox DCR is het mogelijk om je kabels intern te laten lopen door ze door de stuurpen te leggen. Met de cover aan de onderkant van de stuurpen is het ook mogelijk om de kabels semi-intern te begeleiden. De kabels lopen dan niet door de stuurpen maar er onderlangs. Het voordeel hiervan is vooral dat je tijdens het installeren, onderhouden of aanpassen van de stuurpen een stuk eenvoudiger te werk kan gaan omdat de kabels niet volledig geïntegreerd zijn.

Verder is het natuurlijk ook mogelijk om de cover niet te gebruiken en de kabels buiten de stuurpen om direct in het frame te laten verdwijnen. De laatste manier is de meest traditionele, en dat is simpelweg buitenom het frame. Uiteraard zijn de genoemde mogelijkheden ook afhankelijk van je fiets, want niet ieder frame is gemaakt voor interne bekabeling.

De topcap, die als het ware bovenop de voorvork komt is aerodynamisch afgewerkt en dat ziet er netjes uit. Ook wordt er een zogeheten D-clip meegeleverd, wat voor een strak vooraanzicht zorgt omdat je dan het stuur niet meer door de stuurpen heen ziet. De meegeleverde spacers kan je makkelijk verwijderen of toevoegen zonder dat je de kabels hoeft te verwijderen.

Nieuwe fietscomputerhouder

Ook nieuw is de Superbox computer mount, waarmee je aan de voorzijde van de stuurpen eenvoudig en strak een fietscomputer of GoPro kunt monteren. De mount weegt 35 gram en komt met drie adapters waardoor het mogelijk is om een Bryton, Garmin of Wahoo te bevestigen.

De stuurpen komt met een zogeheten ‘Polish on Black’ afwerking en is verkrijgbaar in 9 lengtes tussen de 70 en 140 mm. In de lengte 110 mm weegt de stuurpen 175 gram. De lengtes 70 en 80 mm waren er nog niet bij de vorige versie en daardoor is deze stuurpen ook geschikt voor gravel- en mountainbikes met interne bekabeling. De Superbox DCR kost € 118,- en de computer mount €39,-.

Meer informatie vind je op de website van Deda Elementi.

Tags: