Zelf een band verwisselen, bidonhouder monteren, zadel hoger zetten, we hebben het allemaal wel eens gedaan.

Maar voor de “echte” reparaties gaan we toch vaak naar de fietsenmaker (of racefietsspecialist). Waarom? Omdat het vaak te lastig is en omdat we er geen gereedschap voor hebben. Diep in ons zit toch vaak de wens om alle reparaties zelf te doen, lekker prutsen in de garage en met een voldaan gevoel de bestaande groep vervangen voor een nieuwe.

Goed gereedschap is hierbij ook het halve werk. Wil je dan ook echt goed beginnen dan is er de über-fiets-gereedschapset (lees: professionele fiets gereedschapset) van Park Tool: de Master Mechanic Tool Set (mk-210). Een zeer uitgebreide en kwalitatief erg goede set met heel veel tools (zelfs een lekker krukje om op te zitten). De prijzen van de set verschillen nogal per aanbieder, maar even snel zoeken op Google laat zien dat hij te vinden is voor $4688,00 (jaja, ook de prijs is über).

Welke onderdelen zitten er dan allemaal in de Park Tool MK 210? Voor de liefhebber hier de lijst.

Wil je toch iets goedkopers van goede kwaliteit, dan is de Park Tool AK-37 misschien een alternatief. $208,- is toch wat overzichtelijker. Want waarschijnlijk zul je alle onderdelen van de mk-210 toch niet allemaal gebruiken.

de AK-37: