Jumbo Visma is de laatste jaren als ploeg flink gegroeid. Het niveau is flink gestegen en in 2019 hebben ze dat al laten zien tijdens de klassiekers en de grote rondes. Momenteel ligt de hele (sport)wereld op z’n gat en het is nog onduidelijk wanneer de eerste koersen weer gereden kunnen worden.

Video’s en documentaires

Om de tijd die ik normaal doorbracht met het kijken van wedstrijden op tv en langs het parcours op te vullen, kijk ik veel films, series en documentaires. Dit doe ik overigens nadat ik op de bank ben geploft na een solo training op de fiets 🙂 Liefst kijk ik natuurlijk films over wielrennen.

Na de gewonnen Vuelta van Primoz Roglic, verscheen de documentaire ‘La Familia‘ al eens op TV en dat geldt ook voor de documentaire ‘Wout uit de modder’. Deze film is afgelopen jaar op Belgische televisie uitgezonden.

Deze beide documentaires en nog tal van andere video’s van de ploeg kun je bekijken via hun website. Het enige dat je hoeft te doen, is een gratis account aanmaken waarmee je kan inloggen. In het menu ga je naar de video pagina en daar vind je veel beeldmateriaal. Naast de eerder genoemde documentaires ook achtergrondverhalen van renners en handige tips over het schoonmaken van je fiets of het installeren van je fiets op de Tacx.