Het merk ALÉ doet al wat jaartjes mee en valt vooral op door hun kleurige designs. De outfits zijn naast opvallend, ook stijlvol. Laat dat maar aan de Italianen over. Voor het voorjaar en de zomer heeft ALÉ de nieuwe collectie gelanceerd. En daar zit voor iedereen wat bij: naast kleurrijke outfits, ook enkele ingetogen grijze of zwarte jerseys en soms wel heel speciale designs. Er is teveel keuze om het hier allemaal neer te zetten, dus we hebben een paar leuke designs eruit gepikt.

Velocity Jersey

Laten we maar beginnen met de meest technische jersey: The Velocity. Het shirt valt in de R-EV1 collectie, waar stijl en technologie samen moeten gaan. Het shirt is opgebouwd uit de Core G+ stof. Het gaat om een stof waar grafeen doorheen is verwerkt. Grafeen zorgt ervoor dat de stof sterker wordt en reageert op het lichaam om de lichaamstemperatuur stabiel te houden. Klinkt als een wondermolecuul dat grafeen. Maar even op onze site zoeken leert dat grafeen erg sterk is. Daarnaast is het ook een uitstekende thermische geleider. De claims van ALÉ zijn dus niet zomaar verzonnen.

Het shirt is geschikt voor temperaturen tussen de 16 en 24 graden. Het shirt is ademend, maar houdt weinig wind tegen. Het gebruik van grafeen zorgt er ook voor dat de prijs serieus omhoog gaat. Voor € 224,90 krijg je de jersey mee. Je kunt de jersey krijgen in de kleuren blauw, rood-oranje, grijs en fluorgeel. De kleuren verlopen in een fade van boven naar beneden. Als ik een keuze zou moeten maken zou ik voor de rood-oranje versie gaan!

Bridge

De Bridge jersey is er voor mannen en vrouwen en kun je gebruiken voor nog warmere temperaturen. Het aanbevolen temperatuurbereik ligt tussen de 20 en 35 graden. De jersey bestaat deels uit Rap Dry Carbon. Hier wordt dus geen grafeen gebruikt, maar er is carbon door de polyester stof heen verwerkt. Het carbon moet ervoor zorgen dat het shirt snel droogt en ook nog wat extra comfort geven. Het shirt wordt ook gebruikt door Groupama FDJ. Moet dan wel goed zijn, toch? Het shirt is een stuk voordeliger met een prijs van € 113,-. De heren kunnen kiezen uit rood, oranje, zwart of blauw. En voor de dames zijn er de opties roze, lichtblauw, bordeux rood en zwart.

Skull Jersey

De Skull Jersey, klinkt luguber. Is het ook een beetje, maar het is wel op een kunstige manier gedaan. ALÉ schrijft erover: a strong design which will bring out its wearer’s charachter. Weet niet precies welk karakter ze bedoelen, maar voor wie zich niet aangesproken voelt: er zijn ook jerseys met bloemen, vogels en smileys. Laat je door het design niet afleiden, want al is het niet zo’n technische jersey als de vorige twee. Al is het wel een jersey die ook licht en ademend moet zijn. Kosten voor de jersey komen op € 99,90. Voor de mannen komt de jersey in grijs, rood en zwart. Voor de dames is er de keuze uit grijs, rood of lichtblauw.

Meer info en kleding via ALÉ