Gravelfietsen zijn niet alleen een modeverschijnsel, zoveel is inmiddels wel duidelijk. En de ene gravelfiets is de andere niet, zo blijkt wel weer als we de nieuwe Pegasus van Deus Cycleworks zien.

Bij Deus gaan ze niet voor standaard objecten, of dat nou een motorfiets, een helm of een racefiets is. Veel passen ze aan of maken ze zelf, en het heeft altijd iets bijzonders. De Italianen hebben nu ook een eigen gravelracer gemaakt volgens het gravelplus concept. Een fiets met mogelijkheden, want je kan er naast de gebruikelijke 700c ook 650b wielen in kwijt. En in tegenstelling tot een aantal andere merken waarvan we fietsen volgens dit concept hebben laten zien is de Pegasus geheel uit Columbus staal vervaardigd. Dat onder andere als voordeel dat elke fiets volledig op maat wordt gemaakt.

De Pegasus is als frameset te bestellen (maar wel op maat dus) á € 2.600,-, maar ook als complete fiets. Op de foto’s is hij uitgerust met SRAM eTap Disc Wifli, 3T Lutheus voorvork, Zipp Service Course SL cockpit en zadelpen, 3T Discus C25 Pro wielset met WTB Horizon 47c banden (mooi!).

Deus Customs

Tags: