Speciale versies van gave producten, daar worden we blij van bij Racefietsblog. En ja, als we dan zien dat schoenenmerk DMT met een speciale oplage van het topmodel komt, dan worden we al snel enthousiast. Een Italiaans merk moet natuurlijk wel met iets bijzonders komen voor de Giro, en daar hebben ze zich bij DMT keurig aan gehouden. Een geslaagde schoen met subtiele, roze details als je het mij vraagt!

Subtiel roze

Aan de zijkant van de schoen, bij de hiel staat de merknaam DMT in het zwart en op de hak en op de wreef zien we een oranje streepje met daarop in het zwart ook weer de merknaam DMT. Op de andere zijkant van de schoen staat het logo van de Giro d’Italia en de typeaanduiding, KR0. En dan nog de roze details natuurlijk, die vrij subtiel zijn gehouden. Op de zijkanten van de schoenen zien we roze strepen in verschillende diktes, in een stijlvol design.

De witte schoenen hebben twee zilverkleurige BOA Li2-sluitingen en een carbon buitenzool. De bovenkant is van de Knit stof die DMT vaak gebruikt bij de schoenen. Deze met 3D stof is ontworpen door DMT zelf en is extreem licht, aldus het merk. Daarnaast zorgt de stof ook nog eens voor een fijne pasvorm en is het materiaal ademend. De dikte varieert, zo is de stof bijvoorbeeld rond de neus en bij de hiel dikker dan op de wreef van de voet.

Met een prijs van € 429,- ben je met de Giro d’Italia versie van de DMT KR0 € 20,- duurder uit dan de standaard schoen, die in het wit, grijs, zwart en knalrood verkrijgbaar zijn.

Meer info via DMT.