De afgelopen zes jaar volgde de Belgische documentairemaker Lieven Corthouts het leven en de carrière van Biniam Girmay, de talentvolle wielrenner uit Eritrea. Biniam Girmay won in 2022 Gent-Wevelgem, wat als zijn grote doorbraak wordt gezien. Maar de inmiddels 24-jarige renner wordt dus al ruim zes jaar gevolgd door vriend en documentairemaker Lieven Corthouts, en daar zien we nu het resultaat van in deze documentaire.

Zijn leven in thuisland Eritrea en Europa wordt in beeld gebracht, net als gedoe met visumprocedures en de zwaarte van het profbestaan. Zijn grote droom om de Tour de France te rijden ging vorig jaar in vervulling, maar de documentaire gaat ook over hoe moeilijk het is om zo vaak zo ver weg te zijn van huis, als vader en man. Volgens de makers wordt alles mooi in beeld gebracht, mede omdat Girmay ook vaak een vlogcamera meenam om bijzondere momenten vast te leggen.

De documentaire duurt 1 uur en 46 minuten en is voornamelijk in Belgische bioscopen te zien. Binnenkort zal ook bekend worden waar in Nederland je deze kunt bekijken. Kijk voor meer info en het programma op de website van This is my moment.