De Technium, de Technium L en de Twinspark. Dat zijn de namen van de drie nieuwe brillen in het assortiment van Shimano. De Technium is een bril met een volledig frame, bij de Technium L loopt het frame over de bovenkant van de lens en het Twinspark model heeft eveneens een half frame. Drie betaalbare brillen, allemaal voorzien van de reeds bestaande Ridescape lenzen. Op de brilpoten zien we merknaam Shimano staan en aan de onderkant van de lens staat de typeaanduiding van de lens.

Een overzicht van de drie nieuwe brillen. Van boven naar onder: De Technium, de Technium L en de Twinspark

Shimano Technium fietsbril – met volledig frame

De Technium heeft als enige van de drie een full-frame en is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. De bril weegt 27,4 gram en het frame bestaat voor 45% uit bio-based materialen. Je hebt de keuze uit drie verschillende Ridescape lenzen: RD (weg), OR (mountainbike) of GR (gravel). Als extra lens zit er een transparante lens in het doosje. In de vier hoeken van de lens zijn uitsparingen gemaakt voor ventilatie. Deze bril kost € 99,95. Persoonlijk vind ik deze bril in de rode kleur Teaberry heel erg gaaf.

Shimano Technium fietsbril in de kleur Teaberry

Shimano Technium L fietsbril – met optionele fotochromatische lens

Er zijn veel overeenkomsten tussen de Technium en de Technium L. Maar het grootste verschil is snel duidelijk, de Technium L heeft een half frame in plaats van een heel frame. Verder is het design gelijk. Door het halve frame is het gewicht met 26 gram nog net iets lager dan de Technium. De bril is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en de prijs is hetzelfde: € 99,95.

Net als bij de Technium heb je de keuze uit drie verschillende Ridescape lenzen: RD (weg), OR (mountainbike) of GR (gravel). Hierbij krijg je ook de transparante reserve-lens. Daarnaast is er nog de optie om te kiezen voor een fotochromatische lens en dat is toch een mooie toevoeging. Ook bij de Technium L bestaat het frame voor 45% uit bio-based materialen.

Shimano Twinspark fietsbril – instapmodel

En als laatste is er dan nog de Twinspark fietsbril. Deze is met een prijs van € 54,95 verreweg het goedkoopst. De bril wordt geleverd met een Ridescape HC lens zonder ventilatiegaten. Optisch gezien is het grootste verschil het randje in het midden van het frame, waar de lens achter blijft klemmen. Deze bril weegt 25,3 gram en komt in vier verschillende kleuren.

Meer info via Shimano.

Drie kleuren Twinspark fietsbrillen op een rijtje