Ducati ken je wellicht van de motoren, maar het merk is ook geen onbekende op de markt van elektrische fietsen. De Futa bestond al even, en met de Futa All Road voegt Ducati daar nu een versie aan toe die ook geschikt is om te gravelen. All-road noemt Ducati het zelf, en deze e-bike heeft de focus op comfort, veelzijdigheid en lange afstanden.

Wat als eerste positief opvalt – of eigenlijk juist niet opvalt – aan het design van het carbon frame is dat je niet direct ziet dat het om een e-bike gaat. De onderbuis is wel vrij stevig, maar we hebben het vaak genoeg een stuk opvallender gezien. Het frame heeft een matte carbon look, met glanzend rood als tweede kleur. Die kleur zien we aan de voorkant van de fiets op het balhoofd en de voorvork, en ook op de zitbuis, achtervork en velgen.

Merknaam Ducati staat in het zwart op de onderbuis, en de typeaanduiding staat dan weer op de zitbuis. Al met al een goed uitziende all-road e-bike, waarvan je dus niet direct ziet dat het een e-bike is. Wat ook meewerkt aan de uitstraling zijn de wat hogere carbon velgen, de interne bekabeling en de keurige decals.

FSA motor met 250 Watt vermogen

De FSA HM 1.0 motor levert 250 Watt vermogen met een koppel van 42 Nm. Die ondersteuning krijg je tot 25 kilometer per uur. De accu is volledig geïntegreerd in het frame, in de onderbuis. Je krijgt een accu met een 250 Wh accu, die je nog kunt uitbreiden met een extra 250 Wh accu, voor een groter bereik. Bediening werkt via een Garmin remote op de bovenbuis en via de FSA app check je de statistieken van je ritjes, net als info over de accu en actieradius. En voor een e-bike valt het gewicht wel mee, want de weegschaal stopt op 12,4 kilo.

Sram, FSA, Selle Italia, Vision en Vittoria

De groepset is van Sram, en Ducati kiest voor de Rival eTap AXS groepset. Deze 12-speed groep heeft een 48/35 crankstel en een 12-30 cassette. Als we verder naar de afmontage kijken, zien we veel bekende merken. Vision AGX 30 carbon wielen, een FSA K-Wing AGX carbon stuur, Selle Italia SLR Boost zadel en Vittoria Terreno Dry gravelbanden. Voor heeft de band een breedte van 38 mm, terwijl Ducati achter kiest voor een 35 millimeter variant. Of dat ook te maken heeft de ruimte in het frame is even niet helemaal duidelijk.

De Ducati Futa All Road is verkrijgbaar in vier maten: 53, 55, 57 en 59 centimeter. In maat M weegt de Futa All Road 12.4 kilo. De prijs is € 7.690,-. Opvallend is dat je de fiets dan krijgt inclusief de drie bikepacking tassen, van het merk Skuad.

Meer info via Ducati.