Zdeněk Štybar. Lang was de sympathieke renner te zien in het profpeloton op de weg en tijdens het winterseizoen in het veld. Sinds het WK veldrijden in Tabor is Štybar met wielerpensioen en nu komt hij met een bedankje voor iedereen die hem door zijn carrière heen heeft gesteund. Nou ja, je moet de items nog wel even afrekenen. Het bedankje is een speciale kledinglijn die hij in samenwerking met het Tsjechische kledingmerk Kalas heeft uitgebracht.

Een korte maar krachtige boodschap

Het design dat de kleding gekregen heeft is minimalistisch, maar wel krachtig. Op de linkermouw en de zakjes op de rug van zowel het mannen- als vrouwenshirt staat thank you in verschillende talen. Op de achterkant van het shirt is nog een eigen motto van Štybar te vinden dat als volgt luidt: Think, Work, Believe. De aero shirts zijn in het wit en zwart te koop en kosten € 119,-.

Er is niet alleen een shirt gemaakt, maar ook nog een broek, baselayer en koerspet. Op alle drie de kledingstukken komt dezelfde boodschap als die op het shirt terug. Bij de broek staat de boodschap achterop de bretels en op de onderkant van de rechterbroekspijp. De broek is er in een mannen- en vrouwenuitvoering en kost € 169,-.

De baselayer bevat de meeste kleur en hier staat de boodschap thank you ook in allemaal verschillende talen op, alleen dan in de vorm van een hart. Ook de baselayer komt er in een mannen- en vrouwenuitvoering. De baselayer kost € 44,-. Last but not least de koerspet. Hier is de boodschap van buitenaf niet te zien maar zit deze aan de binnenkant. Wel is het moto Think, Work, Believe van Štybar op de klep van de koerspet te zien. De koerspet is er alleen in het zwart en kost € 24,90,-.

Meer info via Kalas.