Het is de komende periode te koud om met een korte broek en korte mouwen op pad te gaan. Maar wil je volgend seizoen opvallen, dan is de Alpha kit van The Heavy Pedal wel een optie. Ik pik er nu ééntje uit, maar de gehele collectie van het Amerikaanse merk kun je opvallend noemen.

The Heavy Pedal Alpha kit

Zowel het shirt als de broek zijn in de basis zwart. Al is daar maar weinig van te zien. Allerlei termen en kreten, die te maken hebben met wielrennen, zijn in verschillende opvallende kleuren op het shirt en broek geplaatst. Push, Speed, Attack, Draft, Win en Velo zijn daar een aantal voorbeelden van. Bijna alles is bedekt met deze kreten behalve de panelen waar de zeem is geplaatst. Dit ziet er op de foto’s toch een beetje apart uit, al zal dat niet opvallen wanneer je op het zadel zit.

Alpha jersey

Het shirt is gemaakt van een sneldrogende stof, met ventilerende zijpanelen. Het uiteinde van de mouwen is elastisch en geperforeerd. Er zitten allemaal kleine gaatjes in voor de ventilatie. Het shirt heeft een volledige rits en een lage kraag. Op de rug zitten drie zakken en rondom de taille is er een rubberen gripper die het shirt op z’n plek houdt.

Alpha bibshort

De broek is gemaakt van dezelfde sneldrogende stof en heeft een brede elastische band onder aan de pijpen. De bretels en het rugpaneel zijn van mesh, zodat ook daar ventilatie mogelijk is. De broek heeft platgestikte naden om irritatie te voorkomen.

De kit is te koop voor mannen en vrouwen. Voor de volledige specificaties en andere opvallende kledingsets kun je kijken op de website van The Heavy Pedal.

Tags: