Voor de echte Tour de France fans heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een munt geslagen met als thema de Grand Départ in Brussel samen met de 100-jarig bestaan van de Gele trui. De munt is in opdracht gemaakt van de Koninklijke Munt van België en is dan ook alleen een wettig betaalmiddel in België.

De euro zit in een creditcard formaat verpakking. Hierop staan allerlei verschillende hints naar de Tour de France. Op de munt zelf staat aan de ene kant het logo van de “Brussels Grand Départ” met het logo van de Tour de France en een logo van het 100-jarig gele shirt. Op de achterkant staat de waarde (€ 2,50) samen met de afbeelding van Europa en de tekst “België”, zodat je weet dat het een Belgische munt is.

De munt is te koop via de Koninklijke Nederlandse Munt voor de echte liefhebbers. De prijs is € 10,- en alhoewel je er in België mee kan betalen, denk ik dat je als verzamelaar deze netjes in de verpakking laat zitten.

Meer info via KNM

WINACTIE
We mogen 3 exemplaren van deze speciale munt weggeven! Overtuig ons hieronder dat jij een echte Tour de France fan bent, misschien win jij dan! Vrijdag 28 juni na 12:00 uur trekken we de winnaars.