De rijen en wachttijden op het Museumplein zijn allang geen verrassing meer. Als een van neerlands grootste schilders is Vincent van Gogh ongekend populair en dat zie je goed aan de stroom toeristen. En nu kan je ook met zijn werk rondfietsen!

Nou ja, het niet iets dat voor iedereen is weggelegd. Je moet enerzijds een groot bewonderaar zijn van de schilder en anderzijds een meer dan bovengemiddeld budget voor hebben. De fiets komt je wellicht bekend voor. Het is de Giant Propel Advanced SL0 Disc. Een fiets waar wij met veel plezier op gereden hebben. Die was in blauw met zwart, deze uitvoering is gebaseerd op de Zonnebloemen van Van Gogh. Het is een initiatief van een collectief van vijf organisaties, waaronder Giant en Van Gogh Brabant. Het spuitwerk is van Unlimited Colors.

Er zullen 250 stuks van de fiets verkrijgbaar zijn. Of je heel snel moet zijn om er een te kunnen bemachtigen durven we niet met zekerheid te zeggen, er moet namelijk € 19.500,- voor neergelegd worden. Per fiets gaat er overigens nog een gedeelte naar de Van Gogh Heritage Foundation. Meer info en bestellen kan op hun website Vincentvangoghbike.

 

Tags: