Elke keer als ik het dames peloton zie rijden, dan vallen de dames van Canyon//SRAM racing vrij snel op. Hun opvallende outfit is lekker fel gekleurd en dat is goed zichtbaar. Daarnaast hebben ze wat mij betreft één van de meest gesoigneerde voorkomens samen met hun vaak ook opvallend gekleurde Canyon fietsen.

Begin dit jaar schreven we al over de nieuwe Canyon//SRAM kit, en waar het ontwerp op is gebaseerd. We kregen van Canyon ook een setje opgestuurd, in de herenuitvoering. Want deze kit is zowel voor dames als heren te koop. Daarbij zit het verschil in de pasvorm, want voor de rest zijn ze identiek aan elkaar. Dat geldt voor het ontwerp, de gebruikte stoffen als ook de prijs. Het shirt kost € 152,95 en voor de broek betaal je € 172,95 en dan fiets je niet alleen in hetzelfde ontwerp maar ook met dezelfde kwaliteit kleding als waar de dames mee koersen.

Zacht stofje!

Als ik de kleding uit de verpakking haal voel ik direct dat de stof van het shirt zacht aanvoelt. Dat zelfde geldt ook voor de broek al voelt deze stof net ietsjes dikker dan die van het shirt. Het shirt bestaat uit verschillende panelen maar deze sluiten heel mooi op elkaar aan. Zo loopt het ontwerp helemaal rondom het shirt, terwijl hier verschillende delen aan elkaar zijn gestikt. De afwerking van het shirt is heel netjes gedaan. Naast dat het mooi op elkaar aansluit, zijn ook de mouwen strak afgesneden en zitten alle naden aan de binnenkant van het shirt.

De zachte stof is heel elastisch en dat moet er voor zorgen dat het goed aansluit en strak om je lichaam zit. Op de rug zitten drie zakken, en onderaan is er een siliconen gripper. De kraag zit, zoals je vaak bij aero-shirts ziet, laag rond de hals.

Oog voor details

Wat ik tof vind aan deze kit is dat er veel details in zitten. Elke keer valt er weer iets anders op aan het ontwerp, en ook de mooie details als de roze gekleurde bretels van de broek dragen daar aan bij. Hier is het ontwerp van het shirt ook in te zien, en dat terwijl je dit eigenlijk niet ziet als je de kledingset aanhebt. De broek is grijsblauw van kleur.

De bretels van de broek zijn, net als de mouwen en ook de pijpen, afgesneden. Dit oogt strak omdat er daardoor geen naden nodig zijn. Zoals gezegd is de stof van de broek iets dikker dan bij het shirt qua gevoel. De broek is heel elastisch en zal daardoor ook voor compressie zorgen. De zeem die in de broek gebruikt wordt, is van Etxeondo.

Heel comfortabele broek

Bij het aantrekken van de broek voel je de zachte stof, die echt lekker zit. Het voelt lekker op je huid en hij sluit op alle plekken heel mooi aan. Het zit strak maar op een heel comfortabele manier en door de elasticiteit heb je veel bewegingsvrijheid. De broek heeft een brede band aan het uiteinde van de pijpen, en ook die sluit goed aan waardoor de broek goed op z’n plek blijft.

De bretels zijn van dezelfde stof als het shirt en doordat deze zijn gesneden zitten er geen randen of naden aan. Hierdoor heb je niet door dat de broek bretels heeft tijdens het dragen. Daarnaast is het ook heel dun, en kan de warmte goed weg. Hier was ik wel benieuwd naar, omdat het rugpaneel van de broek vrij groot is en een groot deel van je rug bedekt.

De zeem die ook gebruikt wordt in de broeken van Etxeondo is erg prettig. Hij is iets dikker dan ik gewend ben van de meeste zemen, en naar de zijkant wordt hij langzaam wat dunner. Hierdoor geeft hij de meeste demping bij de zitbotjes waar je dit ook graag wil. De grijsblauwe kleur van de broek oogt mooi, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een zwarte broek. Nu het weer wat beter wordt en de temperatuur oploopt, zweet ik ook meer en met deze kleur broek is dat bij mij zichtbaar in bijvoorbeeld de liezen. Tijdens het fietsen niet een probleem, op een terrasje voelt het wat ongemakkelijk.

Opvallend fijn shirt

De stof van dit shirt is van Microsystem airplus material, zoals ze het bij Canyon zelf noemen. Ik zei al dat het lekker zacht aanvoelt, en elastisch is. Net als de broek zit het shirt lekker strak, zonder dat het ergens gaat knellen. Het zit lekker en tijdens het fietsen blijft het mooi zitten. Doordat het strak zit, wappert het nergens en voelt het ook lekker aerodynamisch. De lange korte mouwtjes dragen daar ook aan bij. Deze komen tot net boven je elleboog en door de elastische stof wordt dit mooi op z’n plek gehouden. Ook hier zijn er geen naden en stiksels en dat is comfortabel.

De stof heeft een beschermende werking tegen UV straling. Het is redelijk dun waardoor het makkelijk zweet kan afvoeren en je lekker op temperatuur blijft. In het voorjaar is een windstoppertje dan nog wel eens handig, maar bij warmere temperaturen is dit erg fijn. Op de rug zitten drie klassieke zakjes. Ook als je wat meer eten, of een pompje meeneemt blijft het shirt lekker zitten door de combinatie van de siliconen gripper en de strakke pasvorm.

Specificaties

Canyon//SRAM Racing Men’s Aero Jersey
Maat: M (verkrijgbaar in maat S t/m XXL)
Prijs: € 152,95

Canyon//SRAM Racing Men’s Bibshort
Maat: M (verkrijgbaar in maat S t/m XXL
Prijs: € 172,95

Conclusie

Comfort is het toverwoord bij deze Canyon kleding set. De stof die ze bij zowel de broek als het shirt gebruiken voelt zacht, en is daardoor echt heel fijn. Een nadeel vind ik de blauwgrijze kleur van de broek, omdat zweetplekken snel zichtbaar zijn. Maar dat is dan ook het enige nadeel, want de pasvorm en het comfort van deze set is super. De set is niet per se goedkoop, maar gezien de kwaliteit van deze kleding is het wat mij betreft wel elke euro waard. Daarnaast ziet er ook nog eens heel tof uit, en val je lekker op met één van de mooiste designs uit de WorldTour. Blijft alleen de vraag over of je als wielrenner met een shirtje van een team wil rijden. Daar zijn de meningen over verdeeld.

via Canyon