Staat hij uit, dan zie je hem niet. Staat hij aan dan valt hij op. Misschien een slap raadseltje, maar het vat de Lumaray van Fabric wel goed samen. De Lumaray is een lampje dat tussen je fietscomputer en de houder van die computer komt. Het slanke design zorgt er voor dat het lampje samenvalt met de houder van je fietscomputer en dus bijna niet opvalt. Hij klikt in je Garmin houder net als je fietscomputer. Geen extra bandjes of houders nodig. Nog slimmer is dat je je fietscomputer nog steeds op dezelfde manier kunt vastmaken, omdat op het lampje dezelfde kwartslag-fitting zit voor je fietscomputer. Het in- en uitdraaien van de fietscomputer levert geen problemen op. Het lampje zit goed vast en schuift dan ook niet mee met het verwijderen van de fietscomputer. Op dit moment is hij alleen geschikt voor Garmin fietscomputers en -houders.

270 graden zichtbaar
Ondanks het lage gewicht van 31 gram en een hoogte van net iets meer dan een centimeter komt er een fel licht uit het lampje. De 30 lumen zijn niet voldoende om mee te kunnen zien, maar het is wel meer dan voldoende om gezien te worden. Ook van de zijkant, want het licht loopt door aan de zijkanten. Je bent overal binnen een hoek van 270 graden te zien. Zelfs schuin van achter de fiets blijf je het lampje zien.

De batterij gaat in de volle stand zo’n twee uur mee. Voor een langere gebruiksduur zul je een andere stand moeten kiezen. Er zijn drie constante standen, waarvan je met de laagste de 7,5 uur moet halen. En er is één knipperstand. Wisselen tussen de standen gaat met het knopje aan de zijkant. Als je een grote fietscomputer hebt, dan kan het misschien wat lastiger worden om het knopje te vinden. Klein minpuntje: je moet langs alle standen om de lamp uit te zetten. Persoonlijk vind ik het fijner om het lampje uit te krijgen met het ingedrukt houden van de knop. Het laden van het lampje duurt twee uur en gaat met een standaard USB-kabeltje. Het is te zien aan het kleine rode lichtje in het aan-en-uit knopje wanneer de batterij leeg begint te raken of aan het laden is.

Details
Fabric Lumaray
Gewicht: 31 gram
Adviesprijs: € 29,90
Meer info via Fabric

Conclusie
De Fabric Lumuray is een idee waarvan je denkt: waarom heeft niet iedereen zo’n systeem. Gezien worden onderweg, daar gaat het om. Het idee is simpel, maar de Lumuray is ook nog eens goed uitgewerkt. Het kleine formaat, het duidelijke licht en het lage gewicht van 31 gram maakt het lampje zelfs geschikt om gewoon lekker op je fiets te laten zitten.