De meeste renners die op de fiets stappen zorgen ervoor dat ze wel een binnenbandje bij zich hebben. Niet dat je elke rit lek rijdt, maar mocht het zo zijn dan is het toch wel handig om deze bij je te hebben. Zo’n bandje neemt wel dan de nodige ruimte in beslag in je shirt of zadeltasje.

Handig opgevouwen
Bij Cannondale hebben ze daar wat op gevonden! De binnenbandjes van Cannondale worden heel strak opgerold en verpakt in plastic. Qua binnenband is er weinig nieuws onder de zon. Een butyl binnenband met 60 mm lang ventiel waarvan je de kop kan losdraaien voor het gebruik van een ventiel verlenger. De binnenband is in verschillende maten te verkrijgen. Het handige van deze band is het compacte formaat en de verpakking. Doordat ze zo handig zijn verpakt zijn steek je ze heel makkelijk in je shirt of je zadeltasje en dankzij de verpakking blijven ze ook dit formaat houden en vallen ze niet na elke rit weer uit elkaar. Ook wanneer je veel zweet, heeft het bandje daar zo geen last van.

Een binnenband van de meeste andere merken wordt vaak bijeengehouden door een elastiekje dat vrij makkelijk los gaat waardoor je de band opnieuw moet oprollen voordat je deze de volgende keer in je shirt steekt, met alle bijkomende irritatie. Ik fiets ook wel eens met de het doosje er nog om in mijn achterzak, maar dat gaat na een tijdje ook scheuren. Met een zadeltasje is dit natuurlijk niet aan de orde, maar met het compacte formaat is er wel meer ruimte voor een extra patroon, tooltje of een tweede binnenband. De plastic verpakking is voorzien van een scheurlijntje zodat de verpakking gewoon met de hand te openen is. Ik fiets nu al ruim een jaar lang met dit bandje in mijn achterzak en moet zeggen dat ik er erg vrolijk van wordt. Oké, het is maar een kleinigheidje, maar toch!

Cannondale binnenband
Adviesprijs: € 7,90
Meer info via Cannondale

Winactie
Ik kan er wel enthousiast over zijn, maar dit moet je gewoon zelf even testen. We hebben 3 Cannondale binnenbandjes om weg te geven. Geef hieronder (Blog of Facebook) aan waarom jij deze handige binnenband nodig hebt, misschien win jij dan! Je hebt tijd tot zondag 9 september 2018 na 12:00 uur want daarna trekken we de winnaars.