Pirelli Cinturato en P-Zero 4s / Racefietsblog.nl

Pirelli zit nu alweer een paar jaar in de fietsbanden en heeft inmiddels een behoorlijke collectie. Voor de natte en koude seizoenen hebben ze voor de weg de Cinturato en P Zero 4S en ze hebben momenteel een ruilactie waarbij je € 30,- korting krijgt als je je oude banden inlevert!

Beide banden zijn echt gemaakt voor als het koud en nat is buiten. Pirelli spreekt ook graag van All Weather. De Cinturato, die we begin 2018 al lieten zien (maar niet testten), en de P Zero 4S bieden extra grip en bescherming. Maar de banden verschillen wel degelijk van elkaar. Zo is de Cinturato bijvoorbeeld ook tubeless te gebruiken en is de P Zero 4S een echte clincher.

Cinturato Velo
De Cinturato is echt gemaakt als kilometervreter die een hoge duurzaamheid combineert met hoge lekbestendigheid en goede grip bij koud en nat weer. Als je dat ook nog eens combineert met een tubeless setup lijkt je – op papier – weinig meer te kunnen overkomen in de winter. Ze gebruiken de SmartNET Silica compound in rubber en Armour Tech voor de lekbestendigheid waarbij de band rondom het hele karkas extra bescherming biedt, dus niet alleen op het loopvlak. De band heeft een TPI van 66 en is er in de breedtes 26, 28, 32 en zelfs 35 mm.

Pirelli raadt overigens af om de Cinturatos op hookless velgen te gebruiken met een binnenbreedte van meer dan 20 mm. Hookless velgen (dus zonder de haak aan de binnenkant om de band op zijn plek te houden) zijn inderdaad minder geschikt voor banden onder hoge druk, dus dat lijkt ons een terechte waarschuwing. Dat een 28 mm banden niet geschikt is voor een velg met 20 mm binnenbreedte vinden we wel opvallend, dat zou in principe een prima combinatie moeten zijn.

Links de Cinturato, recht de P Zero 4S

P Zero 4S
De 4S is de slecht weer variant van de P Zero Velo. Dat kan je vooral zien aan de extra groeven in het loopvlak om het water af te voeren. Verder moet de 4S langer meegaan, heeft hij betere lekbescherming en een betere grip bij nattigheid. De band is daarmee ook iets zwaarder als we de cijfers van Pirelli zien, maar we hebben het over slechts 10 gram ongeveer. Wat betreft snelheid en rolweerstand zal de 4S wel zijn meerdere moeten erkennen in de P Zero Velo. De band heeft een adviesprijs van € 46,90, heeft een TPI van 127 en is er in de breedtes 23, 25 en 28 mm.

Opvallend bij beide banden zijn de kleurtjes die gebruikt zijn. Groen bij de Cinturato en blauw bij de P Zero 4S. Het kan iets zijn om op te letten of het bij je fiets past, als je dat belangrijk vindt. We hebben van beide banden een set gekregen en zullen deze winter eens kijken hoe ze zich houden!

Ruilactie: € 30,- korting op een set!
Pirelli heeft tot 15 december een actie lopen waarbij je € 30,- korting krijgt op een set Cinturato of P Zero 4S banden als je je oude banden inlevert. Dit kan bij alle Pirelli dealers in de Benelux op deze actiepagina.