De Specialized HyperViz collectie is gemaakt voor zichtbaarheid. De collectie is Hyper Green en dat is de meest zichtbare kleur uit het spectrum, aldus Specialized. De HyperViz producten verbeteren je zichtbaarheid 24 uur per dag, mede dankzij de kleur, het patroon en de reflectie.

HyperViz collectie
De HyperViz collectie bestaat uit een compleet pakket aan fietskleding. Korte broek, jersey, long sleeve jersey en winterjack. Daarnaast zijn er de accessoires als een windvest, koersklak, sokken en handschoenen. Uit de collectie kregen we het windvest om kennis te maken met HyperViz.

Hyper Green
Wanneer we de doos open maken kan je er niet omheen. De kleur knalt je letterlijk tegemoet, dus wat dat betreft is de eerste belofte al ingelost. Het valt enorm op, zelfs bij daglicht. Wat ook direct opvalt is dat de reflecterende vlakken zelfs bij daglicht wanneer het licht er in de goede hoek op schijnt weerkaatsen. Op de rug zijn twee van deze reflecterende stroken geplaatst. Aan de linker en rechter zijkant van je rug. Het Specialized logootje op de linkerborst is eveneens reflecterend. Ik had verwacht dat er meerdere reflecterende vlakken aanwezig zouden zijn, maar ondanks dat ben je met dit vest van alle kanten goed zichtbaar dankzij de felle kleur.

Wind en waterafstotend
Het windvest is gemaakt van lichtgewicht Deflect stof. Dit is een ademende stof die een beetje elastisch is. Deze stof houdt de wind tegen en ook een licht regenbuitje is geen probleem. De druppels rollen makkelijk van het vest af. Ook in tegenovergestelde omstandigheden biedt het vest een beschermende werking. De Deflect stof houdt UV straling tegen. Het vest in maat M weegt volgens onze weegschaal 65 gram en je kan hem klein opvouwen zodat hij met gemak in je jersey past.

Het vest heeft een kraag die net iets hoger is dan ik gewend ben. Erg prettig bij de koudere en gure weersomstandigheden van de Nederlandse herfst en winter. Het extra stukje stof aan de binnenkant van de rits is daarbij erg prettig. De kraag sluit lekker aan, zonder dat de rits gaat irriteren. De elasticiteit van de Deflect stof is prettig. Het maakt dat het vest lekker aansluit en ook nog prima past wanneer je wat dikkere kleding aan doet. Bij de schouders en rondom de taille zit extra elastiek, waardoor wind geen kans krijgt om onder het vest te komen.

Eerste indruk
De eerste indruk was: Wow! En dat komt puur vanwege de kleur. Het Hyper Green valt erg goed op en met dit vest heb je ook echt het gevoel dat je goed opvalt als je er mee op pad gaat. Zeker in het donker, maar ook overdag. Van mij had er wel op de schouders nog extra reflecterende stroken gemogen zodat je in je fietshouding ook van voren beter zichtbaar bent.

Het is lichtgewicht, sluit mooi aan en je kan het makkelijk opvouwen tot een klein pakketje zodat het in je jersey past. Naast dat het de wind goed weet tegen te houden beschermt het je ook tegen de eerste regendruppels of een licht buitje. De prijs van dit vest is € 89,90. Persoonlijk vind ik de iets hogere kraag erg fijn en in de huidige weersomstandigheden is het Deflect windvest één van de eerste items die ik uit kast pak.

Meer info via Specialized