De nieuwe Ekoï Legende heeft een duidelijke knipoog naar de worstenhelmen van vroeger. Ja, ik ben ook van die generatie die als kind met zo’n worstenhelm op mijn hoofd heb gefietst. Nostalgie dus bij deze Legende.

De techniek van deze helm is wel modern. Hij heeft 28 ventilatie gaten voor de nodige verkoeling. De bandjes zijn van een materiaal die ook lucht doorlaat waardoor het daar op je huid ook niet te warm wordt. De sluiting van de bandjes werkt met een magneetje. Aan de achterkant zit de verstelknop waarmee je zowel de hoogte als de breedte kan instellen. Handig is ook het anti-insecten net dat je erbij krijgt zodat je geen last hebt van beestjes die je helm in vliegen. Bij de helm krijg je ook drie verschillende diktes qua padding en een leren tasje om de helm in te vervoering.

De helm is er in maat S/M en in maat L/XL. De lichtste versie weegt volgens Ekoi 230 gram. De helm is ontworpen en ook gemaakt in Italië. De adviesprijs is vanaf € 199,99. Als je wil weten hoe deze helm er in het echt uitziet, kan je even naar Bardet kijken die er in de Tour mee te zien is.

Meer info via Ekoï

 

Tags:

Comments are closed.