Je ziet langzaam dat gravelrijders niet alleen maar de gravelpaadjes pakken. De ondergrond wordt steeds extremer en de fabrikanten spelen daar handig op in. Zo heb je tegenwoordig van veel merken al een geveerde gravel voorvork. En ook de dropperpost voor de gravelbike is geen uitzondering meer. Enve doet hieraan mee en komt met een aluminium G Series Dropper Post voor de gravelrijder.

Omgekeerde 40 mm dropperpost

Bijzonder om te zien is dat ze hebben gekozen voor een omgekeerde dropperpost. Waar normaal bij een dropperpost je zadelpen langzaam in het bredere deel van de post schuift, schuift hier het bredere deel over de zadelpen. Dit zorgt er ook voor dat de hoogte van het bredere deel ook het maximale is dat het zadel kan zakken. 40 mm kan je zadel in dit geval zakken.

Voordeel is dat het geheel redelijk licht kan worden gemaakt. Wanneer je hem helemaal op maat hebt geïnstalleerd is het gewicht minimaal 345 gram. De zadelpen is maximaal 350 mm lang en heeft een diameter van 27,2 mm maar er zijn adapters voor 30,9 mm en 31,6 mm zadelbuizen. De adviesprijs is € 325,-.

Onderhoud moet ook makkelijk zijn. Omdat het hydraulische gedeelte helemaal afgesloten is, gaat het volgens Enve ook langer mee dan een gewone dropperpost. De G Series dropperpost bedien je overigens mechanisch. Enve heeft zelf ook een bedieningshendel, maar hij is ook compatibel met veel hendels van andere merken.

Meer info via Enve.

Tags: