Wij zijn nog aan het nagenieten van de Tour de France, en hopelijk doe jij dat ook. De Tour de France is ook altijd leuk voor ons materiaalfreaks, want er is genoeg te zien qua speciale designs. Zeker voor de dragers van de leiderstruien in de verschillende klassementen. Eerder schreef ik al over de groene Cube tijdritfiets voor Biniam Girmay, en nu hebben we het over de Enve SES 4.5 wielen van Tourwinnaar Tadej Pogacar. Want daar is meer mee aan de hand dan dat je op het eerste oog zou zeggen.

Decals met details

Naast de gele Colnago waar we Pogacar op zagen rijden, hebben de carbon Enve SES 4.5 wielen ook een upgrade gekregen. Waar de drie decals op de velgen normaal gesproken in het wit zijn uitgevoerd, kregen ze voor de gele truidrager een gele kleur. Op televisie lijkt het alsof het daar stopt, maar als we de velgen van dichterbij bekijken zien we dat de decals op een sierlijke manier zijn ingekleurd, met allerlei leuke details.

Een sierlijke tekening

Op de decals staan bijvoorbeeld de namen van de teamgenoten van Pogacar. Ook zien we de gele trui, een Frans stokbrood, het hoogteprofiel van een etappe en een haarspeldbocht voorbij komen. Als we langer kijken zien we ook nog een zonnebloem, de namen van bekende beklimmingen en nog veel meer. Alles is ontworpen als een soort kinderlijke tekening, en dat zorgt voor een speels karakter. En dat speelse past weer bij Pogacar natuurlijk!

De Enve SES 4.5 wielen hebben een carbon velg met een hoogte van 50 (voorwiel) en 56 (achterwiel) millimeter. Een set weegt 1432 gram en de velgen hebben een interne breedte van 25 millimeter. De wielen zijn enkel geschikt voor het gebruik van een tubeless setup. De velgen zijn volgens Enve qua aerodynamica geoptimaliseerd voor banden van 27 en 28 millimeter breed. Zowel het voor- als achterwiel heeft 24 spaken.

Het allerleukste aan special editions van producten is dat ze soms niet alleen beschikbaar zijn voor renners als Pogacar, maar ook voor mensen zoals jij en ik! En dat is hier het geval. De prijs is niet hoger dan die van de standaard uitvoering, maar er is wel een beperkte oplage verkrijgbaar. Snel bij zijn dus.

Meer info via Enve.

Tags: