De lijst met het overzicht van framebouwers wordt regelmatig aangevuld met bouwers die ons nog niet bekend waren. Een lijst die denk ik zal blijven groeien en misschien wel nooit af is. Op het blog zijn er al veel pareltjes voorbij gekomen en dat zal in de toekomst ook niet gaan veranderen. Eén ding hebben ze vaak gemeen, naast dat ze custom built zijn, en dat is het gebruik van de producten van Enve.

Zoals Enve het zelf noemt, zijn deze framebouwers hun vrienden en de ziel van het bedrijf. En daarom zetten ze met de ‘Builder Round-Up’ 23 fietsen van die vrienden in het zonnetje. Dit doen ze letterlijk, want als de zon schijnt staan al deze fietsen te shinen in het hoofdkantoor. Met de Virtual Tour kan je op je gemakje door het pand ‘wandelen’ en staan alle fietsen mooi opgesteld. Cool om te zien, en voor de werknemers ook een mooi uitzicht tijdens hun pauze.

Maar naast de plek in het hoofdkantoor hebben deze fietsen ook allemaal hun eigen plek online gekregen. Een serie mooie foto’s ondersteund met een filmpje waarin de framebouwer het verhaal achter de fiets vertelt. Enve heeft dit verdeeld over de twee Builder Round-Up series. Daarin staan niet alleen racefietsen, maar ook mountainbikes, gravelbikes en zelfs een custom E-Bike. Hieronder mijn vijf persoonlijke favorieten uit Enve’s Round-Up.

Wil je zelf ook je favoriet kiezen kan je via onderstaande links alle 23 fietsen en de virtuele tour bekijken.
Enve’s Builder Round-Up serie deel 1
Enve’s Builder Round-Up serie deel 2
Enve’s Builder Round-Up Virtual Tour

Tags: