Ere Research bestaat nog niet zo lang, maar in de bandenwereld maken ze snel naam. Dat ze het niet alleen houden bij banden wisten we al, want er verscheen al eerder een zadel. Maar op de Eurobike kregen we ook te zien dat ze wielen gaan maken. En ze presenteren gelijk drie wielsets voor disc met verschillende niveau’s: de Explorator, de Omnia en de Genus. De wielen zijn gelinkt aan de bandennamen. Ere Research heeft eigen naven voor hun wielen. De velgen hebben allemaal een binnenbreedte van 19 mm en zijn tubeless ready. Uitgezonderd het dichte achterwiel die een velgbinnenbreedte van 17 mm heeft en voor tubes geschikt is.

De Genus
Laten we beginnen met het topmodel. Het topmodel moet natuurlijk van carbon zijn, en dat is de Genus ook. Carbon vind je bij de velg en bij de body van de naaf. De spaken zijn van staal (2,0 en 1,6mm dikte). Voor de velg heb je de keuze uit drie hoogtes: 30, 45 en 65 mm. Drie hoogtes en dus drie gewichten. De wielen zouden 1460, 1540 of 1670 gram wegen. De Genus wielen kosten € 1399,- per set. Bij die prijs zit er een wieltas, reservespaken en een setje banden bij. En is het nog niet high-end genoeg voor je dan kan je kiezen voor de keramische lagers. Dat kost je wel € 200,- extra.

Voor de tijdrit fanatiekelingen komt er van de Genus ook nog een variant met een dicht achterwiel aan. Voor het ene wiel betaal je € 1699,-. En het wiel weegt 1300 gram.

De Omnia
De Omnia wielset zit in het midden van de Ere Research wielen. Hij heeft dezelfde carbonvelg als de Genus, maar is alleen te verkrijgen in de 45 mm variant. De 45 mm is een prettige allround maat, die goed past bij de Omnia band van Ere Research. Deze carbonvelg is op een aluminium naaf gespaakt met 1,8 mm en 2,0 mm spaken van staal. Voor de Omnia moet er 1630 gram op de weegschaal staan. Bij deze wielset zitten geen extra’s zoals bij de Genus. De prijs is dan ook lager met € 999,-. Je kunt nog wel kiezen voor de keramische lagers.

De Explorator
De Explorator wielen gebruik je voor de slechtere omstandigheden, zoals een stukje gravel of de wegen die je kent uit de klassiekers. Of gewoon voor je dagelijks woon-werkverkeer. De wielen zijn dan ook van aluminium. Voor de aluminium velg kun je kiezen uit een hoogte van 30 mm of 45 mm. Met een 30 mm velg weegt de wielset 1695 gram en met een 45 mm velg 1890 gram. Doordat de wielen van aluminium zijn, is de prijs natuurlijk een stuk lager. Voor de Explorator wielen betaal je € 399,-

De wielen zagen er op de Eurobike lekker strak uit. Weinig poespas en minimalistische decals in wit of zwart. Wij werden nieuwsgierig naar hoe ze rijden. Vanaf oktober of november moeten ze te koop zijn, dus we moeten nog even geduld hebben.

Via Ere Research

Genus 30 mm
Genus 30 mm
Explorator 45 mm
Explorator 30 mm