favoriete gravelroute nijmegen

Er zijn inmiddels al wat gravelroutes voorbijgekomen in de rubriek Favoriete Gravelroutes, maar nog niet vanuit ‘mijn’ Nijmegen! Daarom deze keer een mooie route die slingert door verschillende natuurgebieden waar het toegestaan is te fietsen. De route verbindt Heumensoord, Mokerheide en de Maasduinen met elkaar. De route gpx vind je onderaan in het artikel.

Deze Favoriete Gravelroute vertrekt vanuit Nijmegen, de stad waar ik zelf al 10 jaar woon, onder andere omdat de omgeving een droom is voor iedere fietser. Mooie wegen en mtb routes door het bos, plus, er valt nog redelijk wat te klimmen. En ook heel wat paden die geschikt zijn voor de gravelbike dus! Deze zijn bij deze route zo goed mogelijk aan elkaar geplakt. Vanaf de parkeerplaats (zie ook hieronder) komt de route op zo’n 70 km. Kijk de video om een idee te krijgen van de afwisselende omgeving, en hopelijk maakt het enthousiast om zelf snel te gaan rijden.

Details Gravelroute Nijmegen

Afstand route: 70 km
Parkeren: Parkeerplaats Beukenlaan, 6581, Malden
Of langs de Scheidingsweg S 100, zowel ter hoogte van Villa Klein Heumen als aan de woonwijkkant is ruime parkeergelegenheid. Navigatie Google Maps: Heumensoord.

Download Gravelroute Nijmegen 70 km (GPX)

Waarom favoriet?

  • Diversiteit van landschap door verschillende natuurgebieden
  • Daartussen kleine dorpjes met rustig verkeer
  • Mooie uitzichten door het licht glooiende landschap
  • Lekkerste roomijs uit de regio bij Heldro ijs op 1/3 van de route (roomijs met chocolade topping is een aanrader)
  • Lokale koffiestop op 2/3 van de route bij Theehuisje in Milsbeek