Wat geef je een fietsverzamelaar en een liefhebber van porselein als die om een custom bike vraagt? Nou gewoon een fiets die je door een kunstenaar laat beschilderen als porselein. En daar doe je dan vervolgens 13 maanden over. Oftewel next level custom!

Festka vroeg de hulp van Michal Bačák, een Tsjechische kunstenaar en illustrator. Die beschilderde in het blauw van Portugees en Engels porselein allerlei verhalen over het leven van de eigenaar. Om het nog specialer te maken, gebruikt hij ook her en der ook nog eens 24 karaats bladgoud. Als je het blauw-witte frame bekijkt, zullen heel wat Nederlanders denken: hé dat is Delfts Blauw. Maar er is natuurlijk meer porselein op de wereld.

Festka deed natuurlijk ook mee met het customizen van de fiets. Ze hebben van de SRAM onderdelen alle zilveren decals gehaald en er toen weer handgeschilderde decals opgemaakt. En om het af te maken hebben ze ook nog keramische lagers in de Lightweight wielen gestopt. Want ook al ziet de fiets er als een kunstwerk uit, hij is wel bedoeld om mee te fietsen. Maar met een prijs van $ 35000,- zou ik de fiets waarschijnlijk wel als kunstwerk behandelen.

Meer info via Festka

One Comment