Een nieuwe wielset, liefst carbon, is een mooie, maar ook kostbare upgrade voor je racefiets. Met een carbon wielset van € 999,- laat FFWD zien dat je dan niet altijd hoeft uit te wijken naar verkopers aan de andere kant van de wereld.

FFWD Tyro wielen

Het in Zwolle gevestigde FFWD is al jaren een gevestigde naam als je het hebt over carbonwielen. Ook in de koers wordt er op WorldTour niveau mee gereden. En hoewel de prijzen van FFWD nog vrij behapbaar zijn in vergelijking met veel andere wielmerken, blijft het voor menigeen een te forse investering. Hun nieuwe Tyro wielset brengt daar dus verandering in.

De wielen zijn volgens FFWD gemaakt voor “de enthousiaste fietser die weet welk verschil goede wielen kunnen maken en die voor kwaliteit gaat”. Ze bestempelen de wielen ook als all-round. Dat wil zeggen dat ze zeker geschikt zijn voor asfalt, maar ook voor bijvoorbeeld gravel. De interne breedte van 19 mm blijft wat achter bij de trend van bredere velgen maar je kan er tot 40 mm banden op monteren. Prima voor het betere gravel- en crosswerk dus.

FFWD Tyro wielen

De velgen zijn 45 mm hoog met het kenmerkende DARC profiel t.b.v. aerodynamica en hebben een interne breedte van 19 mm en meten extern 27 mm. Zoals te verwachten in deze prijsklasse zijn ze niet extreem licht, maar 1695 gram voor de set is ook niet heel zwaar te noemen. De wielen zijn geschikt voor tubeless. Het tubeless velglint zit er al op en je krijgt er twee tubeless ventielen bij, inclusief instructies daarvoor en een wieltas. Ze zijn er alleen voor schijfremmen. Voor € 999,- worden ze naar je opgestuurd. Binnenkort gaan we met ze rijden. Voor nu meer info via FFWD

FFWD Tyro wielen

Comments are closed.