Het design van het Deense fietskledingmerk Fibr herken je aan z’n eenvoud, maar ook aan het typische logo waarbij de letters Fibr als een soort wieken van een molen neergelegd zijn. In het design herken je duidelijk de Scandinavische invloed. Niks mis mee, want ik hou er wel van.

Het bedrijf zit in Gentofte wat iets boven Kopenhagen ligt. Hun nieuwe Equinox Jacket is waterafstotend en winddicht. Ook zeker geschikt voor het herfstweer wat wij hier hebben. Al is het afgelopen week weer redelijk warm voor de tijd van het jaar. Het jasje heeft geen voering en voor de warmte zal je er iets onder moeten dragen.

Wel heeft dit jasje een achterzak met een rits en ook een reflecterend logo op de achterkant. Volgens Fibr ademt het jasje waardoor je er niet teveel in gaat zweten als je even flink doortrekt. Hij is er in het wit of zwart en allebei hebben ze een blokjesmotief. Of het mooi is? Ik vind van wel! Het jasje wordt met de hand gemaakt in Italië en de prijs is 1.299 Deense kronen wat neerkomt op z’n € 175,-. Er is trouwens ook nog een jersey met lange mouwen met hetzelfde motief maar dan in de kleur petrol voor omgerekend zo’n € 150,-.

Meer info via Fibr