Shimano organiseert samen met kledingmerk LSRF op zaterdag 3 juni het grootste gravelevent ter wereld, onder de naam Rebound. Het doel van Shimano en LSRF is om gezamenlijk 1 miljoen kilometer te fietsen met alle deelnemers wereldwijd. Rebound is tijdens de Corona pandemie bedacht als een alternatief voor rijders die niet naar Unbound konden, de welbekende graveltocht in Amerika.

Het idee van Rebound

Het event is volledig ‘self-supported’, en het idee is dat je 40, 80, 160 of zelfs 320 kilometer gaat gravellen. Zelfs de route voor jouw Rebound rit maak je dus zelf. Onderweg stop je maximaal twee keer voor een pauze, je kunt je avonturen delen met de hashtags #rebound2023 en #unitedingravel en het belangrijkste is natuurlijk dat je een leuke dag op de fiets beleeft. En qua route is het natuurlijk de bedoeling dat je zoveel mogelijk gravel opzoekt.

Vroeg uit de veren

Uitslapen zit er trouwens niet bij, want het is de bedoeling dat je om 06:00 ’s ochtends vertrekt voor jouw challenge. Inschrijven kan gratis op de website van Rebound en ook op Strava kun je jezelf aanmelden voor deze gave challenge, waarbij je ook nog eens kans maakt op leuke prijzen. Ik vind het een leuk initiatief van Shimano en LSRF, en ik ben benieuwd hoe het event uit gaat pakken.

Meer info via Shimano en de website van Rebound.