Niet zo lang geleden kon je hier lezen dat er zou worden gereden met gravelbikes in Zuid-Limburg. Het Shimano Experience Center zorgde voor de locatie en het eten en drinken. Canyon zorgde voor de gravelbikes. Die combinatie van Shimano en Canyon is niet heel vreemd aangezien de fietsen die je er kan huren van Canyon zijn. Afgelopen zaterdag was het zover voor de 7 gelukkigen die uit alle inzendingen waren getrokken.

Ik mocht zelf ook meefietsen en het weer zat ook nog eens mee. Tikkeltje fris in het begin, maar tijdens de rit hebben we heerlijk in de zon gereden. En het was lekker rustig op de gravelpaden dus dat was ook fijn. In totaal hebben we een ritje gedaan van zo’n 55 km met ruim 600 hoogtemeters.

Naast de gravelbike rit waar wij aan gekoppeld waren, was er ook een mountainbiketocht met Up/Down magazine en een E-MTB tocht met Fiets magazine. Gezellig druk dus. En hieronder een impressie van de dag. Je kan dus erg mooi fietsen rond Valkenburg, maar dat weten velen al. Je kan ook eten, drinken, douchen en omkleden bij het Shimano Experience Center, maar dat wist je misschien ook al. Dan weet je ook al dat er bij het SEC ook heel veel te zien is en te huur is.

Uiteraard was er voor iedereen een gravelbike klaargemaakt. Van een carbon Canyon Grail met GRX Di2 tot een Canyon Grizl met een mindere afmontage. Ikzelf reed op een aluminium Grail met een mechanische GRX afmontage. Genoeg gepraat, hieronder de foto’s van de gezellige dag.

het Shimano Experience Center met terras
Van alles te zien, ook mountainbikes
De gravelbikes voor onze gravelgroep
Even een korte introductie door Canyon
Iedereen z’n fiets goed afgesteld
De eerste gravelstrook in het glooiende landschap rond Valkenburg
Een afslag missen hoort er ook bij
vooral veel gravelpaadjes en mooi weer
Toch nog een foto met ikzelf erop 😁
Zelfs op de trap naar de douches zie je het wielerennen thema terug
Na afloop nog lekker wat eten en drinken
Ik ben duidelijk geen foodblogger 😁
en weer naar huis met de busjes 👋🏻

Comments are closed.