Het Italiaanse merk Fizik en het Deense merk Pas Normal Studios slaan de handen ineen en brengen samen een setje offroad fietsschoenen op de markt. Fizik kun je kennen van onder andere schoenen en zadels en Pas Normal Studios is een fietskledingmerk. Deze fietsschoen is de eerste van een serie samenwerkingen die we de komende jaren tussen de twee merken gaan zien.

De Fizik Ferox als basis

De schoen is niet volledig nieuw, want als basis is de Fizik Ferox fietsschoen gebruikt. Deze samenwerking gaat zoals we wel vaker zien vooral om het design van de schoenen. De Ferox is een offroad fietsschoen, geschikt voor gravellen, veldrijden en zelfs het rijden op singletracks. De schoen weegt 297 gram en ze hebben een X1 carbon buitenzool met een stijfheidindex van 10 op een schaal van 10.

De schoen heeft twee sluitingen. Als eerste is er de blauwe strap, waarmee je de schoenen met klittenband kunt sluiten. En als tweede is er de welbekende BOA Li2-sluiting, waarmee je ook tijdens het fietsen je schoenen strakker en losser kunt zetten. De onderkant van de schoen is voorzien van rubberen noppen, ter bescherming van de carbon zool maar vooral voor optimaal loopcomfort.

Off white met donkerblauwe details

De kleur van de schoen krijgt de naam off white en neigt naar een lichte zandkleur. Zelfs de noppen en de rand van de BOA-sluiting zijn in deze kleur afgewerkt. Over de schoen loopt een donkerblauwe strap en op de zijkant van de schoen zien we de merknamen Fizik en Pas Normal Studios in het donkerblauw staan. Over de achterkant loopt een donkerblauwe verticale streep met daarop nog eens de merknaam Fizik. Op de zijkant van de schoen die naar binnen wijst staat de quote ‘road to nowhere’. Al met al een cool design als je het mij vraagt.

De schoenen zijn in 23 maten verkrijgbaar, van 36 t/m 48 waarbij de meeste maten ook in halve maten beschikbaar zijn. De schoen is er dus in één kleur en je betaalt € 330,- voor deze uitvoering. Ten opzichte van de ‘normale’ variant van de Fizik Ferox schoenen ben je € 31,- meer kwijt.

Meer info via Fizik en Pas Normal Studios.