Tempo Beat is de naam van de nieuwste set fietsschoenen van Fizik. Het merk omschrijft de schoenen als casual en ondanks dat de schoenen een SPD-bevestiging hebben gekregen zijn ze toch bedoeld voor zowel weg als gravel. All-road, zo zegt Fizik, voor rijders die zich niet willen beperken tot één ondergrond. De schoenen zien er gaaf uit en de zool heeft wel iets futuristisch als je het mij vraagt.

Een klassieke veterschoen

De sluiting van de schoenen bestaat uit veters, en daar loop ik toch altijd wel warm voor al is het niet altijd even praktisch. Fizik kiest voor veters vanwege de verstelbaarheid en het comfort. Het uiteinde van de veters maak je vast onder het lipje op de bovenkant zodat de veters niet tussen je ketting komen. Een leuk detail is dat de kleur van de veters en binnenkant van de schoen terugkomt in de zool. De bovenkant is van mesh en deze is zacht en ademend. Aan de voorkant krijgen je tenen wat meer ruimte, en dat zorgt volgens Fizik voor net wat meer comfort.

De SPD-bevestiging ligt verzonken in het TPU-loopvlak, waardoor de schoen comfortabel loopt. Qua stijfheid scoort de zool niet zo hoog, maar dat is ook niet het doel met deze schoen. Op de stijfheidsindex van Fizik scoort de Tempo Beat een 4/10. Comfort tijdens lange dagen op de fiets is het doel, en op basis van de eigenschappen moet dat wel lukken.

Drie kleuren

De nieuwe Fizik Tempo Beat fietsschoenen kosten € 179,-. Naast de witte kleur op de foto’s zie je de schoenen hieronder ook nog in twee andere kleuren. Simpelweg zwart, en sage green/desert. Ook een mooie uitvoering als je het mij vraagt, en wellicht qua kleur net iets praktischer dan wit als je ook af en toe een gravelpaadje meepakt. Een schoen weegt 355 gram en de verkrijgbare maten variëren van 36 tot en met 48, inclusief een heleboel halve maten.

Meer info via Fizik.