Als internationale wielergroothandel heeft Tehava al langer Isaac onder haar gelederen en daar voegen ze nu een eigen wielenmerk aan toe. “Gemaakt voor en door perfectionisten” is wat men bij Fore zegt. Ze brengen 5 modellen uit die allemaal € 1349,- per set gaan kosten.

Carbonvelgen zijn allang niet nieuw meer, maar ze zijn nog altijd zeer begerenswaardig. Enerzijds vanwege eigenschappen als gewicht, aerodynamica en stijfheid en anderzijds omdat het er ook goed uitziet, het oog wil ook wat tenslotte. Allemaal eigenschappen waaraan deze wielen voldoen, volgens Fore.

Drie keer disc, twee keer velg
Het gaat om vijf verschillende wielsets in drie verschillende modellen: de Three, Four en Five met velghoogtes van resp. 28, 38 en 48 mm. Die zijn alle drie beschikbaar voor schijfremmen, terwijl je voor velgremmen alleen de keuze hebt uit de Four en Five. Alle wielen hebben DT Swiss 350 naven i.c.m. Sapim Aero CX Ray J-bend spaken (20 voor, 24 achter). Het gaat in alle gevallen om clinchers die tubeless ready zijn. Zowel de velgen, spaken als naven zijn zwart. Evenals de logo’s trouwens waardoor de branding subtiel blijft.

Van eigen bodem
De wielen zijn ontwikkeld, gespaakt en samengesteld in Nederland. Er is door Tehava 2 jaar gewerkt en getest om tot dit resultaat te komen. De wielen voldoen aan de UCI normen. Maar ook belangrijk vinden ze de kwaliteitsstandaard die zelf hanteren. Ze noemen het de Fore 11 Quality Standard. Dit zijn 11 punten waarop elk wiel wordt getest voordat ze de markt op gaan. Het gaat om controles m.b.t. gewicht, stijfheid, een visuele controle, velghoogte, binnen- en buitenbreedte, spaakgaten en -spanning, de-stressen van het wiel en natuurlijk de naaf en body en hun lagers. De controles vinden in fases plaats waarbij er aan het einde van het proces nog een eindcontrole plaatsvindt.

Details
Alle wielen hebben een binnenbreedte van 20 mm en een buitenbreedte van 26,5 mm waarmee ze meegaan in de trend van bredere velgen, zowel van binnen als van buiten. De Three CRD set is het lichtst met 1490 gram. Er is een gewichtslimiet van 120 kg (renner + fiets).

Fore Five CR (Clincher Road – velgrem)
Velghoogte: 48 mm
Gewicht voorwiel: 730 gram
Gewicht achterwiel: 880 gram
Gewicht set: 1610 gram

Fore Four CR
Velghoogte: 38 mm
Gewicht voorwiel: 720 gram
Gewicht achterwiel: 870 gram
Gewicht set: 1590 gram

Fore Five CRD (Clincer Road Disc)
Velghoogte: 48 mm
Gewicht voorwiel: 710 gram
Gewicht achterwiel: 850 gram
Gewicht set: 1560 gram

Fore Four CRD
Velghoogte: 38 mm
Gewicht voorwiel: 680 gram
Gewicht achterwiel: 840 gram
Gewicht set: 1520 gram

Fore Three CRD
Velghoogte: 28 mm
Gewicht voorwiel: 680 gram
Gewicht achterwiel: 810 gram
Gewicht set: 1490 gram

Terwijl de prijs van € 1.349,- per set scherp te noemen is, wordt elke set toch heel compleet geleverd met tubeless velglint, tubeless ventielen, 2 wieltassen en bij de velgremwielen zitten ook snelspanners en remblokken.

Binnenkort volgt een review van ons van een de nieuwe wielsets.

Alle info bij Fore Cycling Wheels

Tags: