Het wereldkampioenschap wegwielrennen wordt dit jaar in en rond het Schotse Glasgow georganiseerd. De WK’s zijn dit jaar van 3-13 augustus, waar het andere jaren vaak eind september werd georganiseerd. Fietskledingmerk Santani is sinds jaar en dag sponsor van de officiële regenboogtrui en brengt ter ere van het aanstaande WK een aantal fietsshirts uit.

Schotse designs

Cloudscape, City Grid en Rocky, dat zijn de namen van de shirts die Santini samen met drie Schotse designers heeft ontwerpen. De cloudscape outfit heeft roze, witte, groene en blauwe accenten is geïnspireerd op het Schotse landschap. Een complete outfit, want naast een shirt is er ook een broek, handschoenen en sokken ontworpen. Voor de City Grid outfit is de inspiratie gehaald uit de stadsarchitectuur van Glasgow. De groene Rocky outfit is speciaal gemaakt voor mountainbikers. Het shirt toont te kleuren van het Glentress bos, een plek met veel mountainbiketrails.

Grandi Campioni lijn

Ook zijn er vijf fietsshirts ontworpen die zijn gebaseerd op vijf wereldkampioenschappen van de vorige eeuw. Als inspiratie is er gekozen voor de WK’s in Salò (1962), Imola (1968), Barcelona (1973), Goodwood (1982) en Colorado Springs (1986). Naast fietsshirts zien we in deze lijn ook broeken, ondershirts en vrijetijdskleding. De ontwerpen hebben felle kleuren en de prints zien er futuristisch uit. Op de flap van de rits komen subtiel de regenboogkleuren terug.

De vrijetijdsshirts hebben dan weer een classy, retro look. Fergus Niland, creative director bij Santini vertelt: we hebben onze inspiratie gehaald uit de posters en afbeeldingen van deze wereldkampioenschappen.

De kleding van de Grandi Campioni lijn is nu al beschikbaar, maar de drie shirts die samen met de Schotse designers zijn gemaakt zijn alleen tijdens de WK’s in Glasgow te koop, en alleen op het event zelf. Dat worden dus behoorlijk unieke shirts.

Meer info via Santini.

Grandi Campioni lijn
Grandi Campioni lijn
Accessoires van de Cloudscape outfit