Het Zwift seizoen is ondertussen in volle gang en als je wil kan je nu geheel in stijl binnen trainen. Met de Expression cycling collection van Zwift kan je overigens ook heel goed buiten fietsen, maar dan moet het wel wat warmer zijn. De collectie bestaat uit een shirt, korte broek en een paar sokken. Naast fietskleding hebben ze nog een paar accessoires met een musette, een koersklak en een t-shirt.

Designed in Watopia

Het meest opvallende aan het Expression shirt is toch wel de kleur. Lekker fris, met felle kleuren die goed overeenkomen met het kleurgebruik van Zwift. Of zoals ze het zelf zeggen: Designed in Watopia. Het shirt heeft witte mouwen, een witte kraag en op de rug en borst is het een wirwar van gekleurde vlakken. Rondom het logo op de linker schouder staan alle werelden die je in Zwift kan vinden.

Het shirt is gemaakt van een geweven stof die UV stralen tegenhoudt en vocht snel afvoert. Vooral dat laatste is ook handig wanneer je het binnen gaat gebruiken. Volgens Zwift heeft het een aerodynamische fit, waarmee ze doelen op een strak shirt dat goed op je lichaam moet aansluiten. De geweven stof heeft volgens hen dan ook een lichte compressie werking. Het shirt is er zowel voor dames als heren, heeft een volledige rits en drie zakken op de rug. Het damesshirt is verkrijgbaar vanaf maat XS t/m XL en voor de heren is dit vanaf maat S t/m XXL.

Expression bib shorts

De Expression broek is wat minder opvallend als je het vergelijkt met het kleurrijke shirt. Prima ook wat mij betreft, want een fietsbroek hoort ‘gewoon’ zwart te zijn als je het mij vraagt. Je kan zien dat deze broek bij het Expression shirt hoort aan de kleuren van het randje ter hoogte van je navel. De broek is gemaakt van 4-way stretch lycra met compressie werking en ook hier is gekozen voor een stof dat vocht snel zal afvoeren. De broek moet volgens Zwift zitten als een tweede huid. Op de bretels en de rechterpijp is in witte letters het logo en de naam van Zwift afgebeeld. De maten zijn vergelijkbaar met de shirts en voor de dames is dat vanaf maat XS t/m XL. Bij de heren loopt dit van S t/m XXL al zullen we nog even geduld moeten hebben want hij is nog niet beschikbaar.

Om de outfit compleet te maken zijn er een paar mooie kleurrijke sokken die perfect matchen met het shirt. Al zijn de opvallende sokken ook zonder het bijpassende shirt wel een mooi setje voor komende zomer.

Via Zwift