Noem me een saaie vent, maar mijn fietsen zijn standaard uitgerust met een zwart stuurlint. Persoonlijk vind ik dat het mooist en daarnaast is het ook nog functioneel omdat je op zwart vlekken niet zo goed ziet. Zwart hoeft overigens niet zo saai te zijn als het klinkt en dat bewijzen ze bij Burgh Cycling.

De stuurlinten van Burgh zijn in de basis zwart maar hebben wel allemaal een eigen design. Deze worden zichtbaar door het gebruik van de glanzend zwarte kleur. Naast deze ‘stealth’ lintjes hebben ze ook de designs in het wit. Zwart stuurlint met witte details. Ondanks dat er qua kleur maar weinig afwisseling is, hebben ze met de details toch vijftien verschillende stuurlinten ontworpen. Het Pixel en Hieroglyph design zijn mijn persoonlijke favorieten, al vind ik het lastig kiezen tussen ‘stealth’ of juist de ‘white’ uitvoering.

De stuurlintjes kosten 49 AUD wat ongeveer € 30,- is. Daarbij komen dan 10 AUD verzendkosten, en ben je in totaal een kleine € 38 kwijt voor een stuurlintje met design. Standaard krijg je er ook twee endplugs en tape voor het vastmaken bij. Over de kwaliteit kan ik geen uitspraken doen, maar Burgh geeft aan dat ze comfortabel zijn en veel grip bieden.

Meer info via Burgh

Tags: