Dat ze bij Factor dol zijn op special editions en samenwerkingen, dat wisten we al langer. Deze week is het de beurt aan een samenwerking met de 48-jarige skateboarder Chico Brenes uit Nicaragua. Het model is de Ostro Gravel en samen met Chico heeft Factor een cool design gemaakt, dat ook in een gelimiteerde oplage op de markt is gebracht.

Over de Factor Ostro Gravel

De Factor Ostro Gravel is de enige gravelbike in het assortiment van Factor, en scoort volgens het merk hoog op zowel aerodynamica als comfort. Het carbon frame heeft geïntegreerde bekabeling, is geschikt voor banden van maximaal 45 millimeter breed en is standaard voorzien van Black Inc componenten. Het frame is alleen voor elektronische groepsets geschikt en is voorzien van extra mounts op de bovenkant van de bovenbuis en de onderkant van de onderbuis.

Cleane cockpit van Black Inc

Fris design met vrolijke graphics

Het design in samenwerking met Chico Brenes is verfrissend, met een witte voorkant en een oranje achterkant. Het doet mij een beetje denken aan de lente die voor de deur staat. Maar de graphics op de fiets illustreren Chico’s liefde voor surfen, skateboarden en fietsen. Die graphics zien we overal op het frame terug, van de onder- en zitbuis tot de voor- en achtervork. De velgen, zadelpen en cockpit zijn net als het zadel, stuurlint en de banden zwart en dat ziet er gewoon strak uit.

Van frameset tot Sram Red

De Ostro Gravel is verkrijgbaar in een aantal uitvoeringen. Allereerst als los frameset met of zonder wielen, en daarnaast nog in 4 verschillende uitvoeringen met Sram Force of Sram Red. Prijzen variëren van $ 5.499,- voor een kaal frameset tot $ 9.699,- voor een complete gravelbike met Sram Red.

Mooie quote op de liggende achtervork

De vier verschillende uitvoeringen zijn allen voorzien van een powermeter, en het verschil zit ‘m er in of je kiest voor de XPLR uitvoering van de groepsets of voor de ‘standaard’ versie. Verder heb je de mogelijkheid om een upgrade te doen naar een derailleurkooi van CeramicSpeed, dat kost $ 395,- extra. Het bottom bracket is standaard voorzien van CeramicSpeed lagers. Naast de gravelbike is er ook nog een complete merchandise lijn in dezelfde stijl ontworpen, inclusief Castelli fietsoutfit.

Meer info via Factor.