Zoek komende Tour de France niet naar het rood-zwart van Bahrain Victorious en hun bijbehorende Merida fietsen. Voor de Tour van 2023 krijgt het hele team een hele gave make over met parelwitte fietsen en outfit. Of zoals Merida deze fietsen noemt; The Pearl Edition!

The Pearl Edition

De renners van de ploeg hebben tijdens de grote rondes altijd de keuze uit de Merida Scultura en de Merida Reacto. Technisch zullen de fietsen hetzelfde zijn als de fietsen waar ze bijvoorbeeld in de Giro op reden, maar het kleurenschema krijgt een complete make over. De Reacto en Scultura zijn opgebouwd met de Shimano Dura Ace Di2 disc groepset, Vision wielen ook een Vision cockpit. Niet alleen de fiets en het outfit, maar ook de teamauto’s zullen in het parelwitte design worden gecustomized.

Met deze switch wordt er een ode gemaakt aan het parelvissen. Eén van de belangrijkste industrieën van Bahrein en een ambacht dat al 4000 jaar lang wordt uitgeoefend. Dit zie je terug op het frame, waarbij de parelwitte kleur natuurlijk niet te missen is. Met de blauwe details op de voorvork, zitbuis en zadelbrug wordt de link gelegd naar de oceaan en het goud van de decals is voor de overwinningen die ze er hopelijk mee gaan behalen. Hele gave kleuren en een flinke moraal boost voor de renners. Voor de consument zal er een gelimiteerde oplage van framesets van de Pearl Edition beschikbaar komen. Deze zullen € 3799,- gaan kosten en worden via de Merida dealers verkocht.

Via Merida