Het klinkt misschien niet meteen uitnodigend, maar het gebeurde toch. Tijdens een hittegolf een wedstrijd rijden op je fietstrainer. Gezien de temperatuur (zowel buiten als in de schuur waarin ik mijn trainer heb staan) moest ik er ook niet aan denken. Ter introductie van de nieuwe Kickr werd er door eRacing TV en Wahoo Benelux een Social Race georganiseerd vanuit een studio in Dordrecht.

Voorbereiden voor de wedstrijd

De studio was het toneel van een e-race. Het was niet de eerste race waar we bij waren, maar elke race en locatie is weer anders. Speciaal aan deze was dat de wedstrijd live uitgezonden zou worden, inclusief regie en commentaar. Het serieuze werk dus en bovendien werd de nieuwe Wahoo Kickr V5 geïntroduceerd. Dat vinden we natuurlijk ook interessant!

De race was vrij toegankelijk voor iedereen om mee te doen vanuit de eigen huiskamer (of schuur). In de studio hadden ze een vijftal renners, te weten Otto Pelleboer, Maico Voets, Julien van den Brande, Jasper Ockeloen en Terry Fremineur. Allen met een complete Wahoo setup inclusief de nieuwe Kickr.

Dat kan dan weer wel: interview tijdens de wedstrijd!

Het is altijd bijzonder om de deelnemers tekeer zien gaan, terwijl het eigenlijk een statisch geheel is. Je ziet dat er hard wordt gewerkt. En achter de schermen gebeurt er ook veel tijdens zo’n wedstrijd die live uitgezonden wordt. Er stonden verschillende camera’s opgesteld en er liep een camerateam rond voor interviews. En wat is een wedstrijd zonder commentaar? Dat hoort er allemaal bij, maar dat krijg je niet altijd mee als je thuis zit te kijken.

Het lijkt achter je scherm eenvoudig te zijn, maar deze regiekamer laat toch zien dat het geen sinecure is

De stream van de race was live, maar is nu ook nog heel goed terug te kijken, op Youtube in dit geval. Voor deze gelegenheid gaat daar eerst een introductie van de Wahoo Kickr aan vooraf. Daarna wordt het parcours en de deelnemers nog doorgenomen. Zeker aardig om achteraf nog eens te bekijken.

Jasper Ockeloen wist als 3e te finishen
Geen wedstrijd zonder commentaar!
Een van de schermen waarmee je in de studio mee kon kijken met de race op Zwift
Terry Fremineur reed als enige vrouw mee in de studio
Een zweetband was niet overbodig. Hier Otto Pelleboer aan het werk
Na afloop…