Het Spaanse Gemini maakt extreem lichte componenten voor je fiets, zoals kettingbladen, cockpits en zadelpennen. De meeste componenten zijn bedoeld voor mountainbikes, maar nieuw in het assortiment is een carbon kettingblad voor je racefiets of gravelbike. Een mooie upgrade qua looks als je het mij vraagt.

Het kettingblad is onbewerkt waardoor de carbon lay-up zichtbaar is. Dit geeft het kettingblad een luxe uitstraling. Ook het feit dat het kettingblad dicht is draagt bij aan de uitstraling, naast dat het natuurlijk aerodynamisch is. De kettingbladen worden trouwens met de hand gemaakt in Barcelona.

Carbon en aluminium

Het kettingblad zelf is van carbon, maar de buitenrand met de tandjes is van 7075-T6 aluminum. Wat opvalt is dat de tandjes van hoogte verschillen. Volgens Gemini is dat bewust gedaan om een zo sterk mogelijk kettingblad te maken. Over de aluminium tandjes ligt een carbon laag, die samen met het aluminium zorgt voor een hoge slijtvastheid.

Het kettingblad heeft een offset van 6.5 millimeter en is geschikt voor een 1×11, 1×12 of 1×13 groepset. Een 1-by set-up is dus een vereiste. Je hebt de keuze uit een kettingblad met 40, 42, 44 en 46 tanden. En waar je voor veel upgrades flink je portemonnee moet trekken, valt dat in dit geval mee. Voor een kettingblad betaal je € 138,60. Check wel even goed of het compatibel is met je crankstel.

Meer info via Gemini.

Tags: