De CXR 2 zijn Giants nieuwste wielen. Stiekem hebben ze het veelal over ‘gravel’ en ‘adventure’, maar Giant zet de nieuwe CXR 2 gravelwielen ook – terecht – neer als all-road wielen. Met een brede, hookless velg voor veelzijdig gebruik.

Giant CXR 2 carbon gravelwielen

Giant gebruikt technologie uit hun race en mountainbike WheelSystems, zoals ze het noemen. Eén van die technologieën is de hookless velg. Dit moet zorgen voor een betere algehele duurzaamheid en een hogere binnenbreedte zonder extra gewicht. Belangrijk voordeel bij het weglaten van de ‘haken’ van de velg is dat je een nog rondere bandvorm krijgt hetgeen weer goed moet zijn voor grip en rijgedrag, aldus Giant.

Giant CXR 2 carbon gravelwielen

Waar je ziet dat een binnenbreedte van 19 mm of meer normaal begint te worden op de weg gaan ze hier nog een stap verder om het gebruik van bredere banden bij een lage bandenspanning mogelijk te maken. De CXR 2 wielen hebben zelfs een 25 mm binnenbreedte (31 mm buitenbreedte). Dit moet optimaal zijn voor banden van van 38 en 40 mm, maar maakt het tevens mogelijk om mountainbikebanden tot 2,3″ (zo’n 58 mm!) te monteren.

Giant CXR 2 carbon gravelwielen

De CXR 2 naven zijn met nieuwe onderdelen ontworpen en gebruiken standaard j-bend spaken. Dat zou dan weer goed zijn voor het onderhoud omdat dit type spaak alom verkrijgbaar is en je bij een spaakbreuk tijdens je ‘avontuur’ makkelijk geholpen kan worden.

Specificaties

Materiaal: Carbon
Velgtype: Hookless Clincher
Tubeless: Giant Tubeless System (velglint en ventielkit inbegrepen)
Velghoogte: 35 mm
Velg buitenbreedte: 31 mm
Velg binnenbreedte: 25 mm
ETRTO: 622-25
Voornaaf: Giant Alloy, Centerlock
Achternaaf: Giant Alloy, Pawl Driver (3 pal 30T), CenterlockHub Compatibiliteit: Shimano HG, SRAM XDR
Lager: sealed cartridge
Vooras: 100×12 steekas
Achteras: 142×12 steekas
Spaken (voorzijde): 24x, SAPIM Sprint
Spaken (achterzijde): 24x, SAPIM Sprint
Type nippel: aluminium
Garantie: 2 jaar
Gewicht (paar): 1570 gram
Adviesprijs voorwiel: € 449,95
Adviesprijs achterwiel: € 549,95

Giant CXR 2 carbon gravelwielen

Het nieuwe Giant CXR2 WheelSystem zal gebruikt worden voor de 2021 Giant performance gravelfietsen zoals de Revolt en is vanaf heden ook los verkrijgbaar.

Een set weegt 1570 gram. Niet schokkend laag, maar wel netjes voor een dergelijke wielset met een adviesprijs van € 999,90.

Meer info via Giant