Het Italiaanse racefietsenmerk Guerciotti gaat voor kwaliteit met het “no limit carbon engineering” project.

Om precies te zijn is het doel van het project om steeds lichtere frames te ontwikkelen maar wel met behoud van hoge stijfheid en betrouwbaarheid. De 2 modellen van dit project zijn de Guerciotti Eclipse en binnenkort de Guerciotti Eureka. Door gebruik te maken van bepaalde technieken en materialen wordt de hoge stijfheid en betrouwbaarheid gehaald.

De Eclipse is een frame van 870 gram. De prijs van dit frame is € 3135,- Voor dit bedrag krijg je dan ook een topframe met een Dedacciai Surf monocoque voorvork. Dit frame is optioneel af te monteren met diverse groepen.  De fiets afgemonteerd met Campagnolo Super Record en Campagnolo Bora Two wielen kost je € 7250,- maar als je bijvoorbeeld kiest voor de Campanolo Record groep in combinatie met de Mavic Cosmic Carbone SR dan scheelt dat toch een stuk, je betaald dan namelijk “maar” € 5860,-

Leuk detail van de Eclipse is de belettering van het frame aan de bovenkant (zie foto hierboven). Zie je niet vaak, maar ziet er erg goed uit!

De tweede fiets is de Guerciotti Eureka, ook een prima topframe. Ooit de fiets van het LPR Team. Dit frame is met 1000 gram iets zwaarder dan de Eclipse. De prijs van het frame ligt ook iets lager; € 2632,-  Voor een complete fiets met dit frame betaal je met een Record groep samen met Campagnolo Shamal wielen € 4959,-  Dit om je een idee te geven want andere combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk.

Te verkrijgen bij de Nederlandse importeur van Guerciotti Cicloforte.nl waar je ook terecht kan voor een demonstratie van de modellen.