Onze boekenkast op kantoor heeft er weer een nieuw pareltje bij. Een Amerikaans pareltje van Cannondale. 312 pagina’s met als titel, The Cannondale Archives 1971-2021 waarin 50 jaar geschiedenis van het merk voorbij komt. Het zijn vooral veel foto’s waar je lekker doorheen bladert, met hier en daar wat tekst.

Mijn favoriet!

En in die 50 jaar heeft Cannondale best veel laten zien. En wanneer ik het boek doorblader heb ik veel “ohjaa-hekennings-momenten”. Van fietsen en renners die ik alweer vergeten was. Ook het uitstapje van het merk naar de motorcross komt in het boek naar voren. Ja, in het begin van de 21e eeuw hadden ze een heuse Cannondale MX400 crossmotor. Dat was helaas een minder geslaagd project van het merk.

Een meer succesvol project was die van het Saeco Cannondale Team. Met natuurlijk Mario Cipollini als extravagante rijder. En laat die Cannondale Seaco Caad 7 in die mooie donkerrode kleur nou heel hoog staan op mijn nog-te-kopen-lijstje. Genoeg te bladeren dus in dat boek. Enige minpuntje is dat hij niet te koop is. Maar mocht je in de buurt zijn, hij ligt hier op de koffietafel om lekker door te bladeren.