Mocht je in de buurt van Girona zijn en een fiets willen huren, zou ik eens binnenstappen bij The Service Course. Deze shop verhuurt namelijk geen ‘gewone’ racefietsen, maar allemaal custom builds. Fietsen die prima passen in het rijtje ‘droomfietsen’ als je het mij vraagt. Tuurlijk, smaken verschillen maar er staan wel een paar hele gave tussen.

Isen All Season Gravel

Een van die pareltjes is de All Season van Isen Workshop. Het merk komt uit Londen en is een samenwerking tussen Hartley Cycles en Talbot Frameworks. De naam van Caren Hartley kwam al eens voorbij toen we haar eigen Hartley Copper Leaf Light Tourer lieten zien. En nu laten we graag de All Season zien, die tot stand is gekomen in samenwerking met Matt McDonough van Talbot Frameworks.

Wat direct opvalt, is de kleur! De fade van zwart naar blauw en roze vind ik echt gaaf gedaan. Zowel op de onderbuis als de voorvork. Het frame is opgebouwd met een combinatie van stalen buizen van Reynolds, Columbus en Dedaccai. Bij dit frame hebben ze de zitbuis geüpgraded naar carbon om wat gewicht te besparen. Mooi detail zit trouwens op het frame, boven het bracket, waar de naam van de ‘klant’ staat. De voorvork is een carbon Columbus Futura vork en deze is, net als het frame, geschikt voor 12mm steekassen en flat mount schijfremmen. Op het frame zitten verschillende nokjes zodat je spatborden en dragers kan monteren. Handig voor in de winter, of als je de fiets wil gebruiken voor een bike trip.

De opbouw

Het frame, zoals hierboven beschreven, is het custom gedeelte van de fiets. Als dit klaar is, kan hij de werkplaats in voor de verdere opbouw. Hij is opgebouwd met een 1×11 Di2 groep van Shimano. In dit geval de specifieke GRX groep omdat het om een gravelbike gaat. Dit zie je ook terug in de gravel wielen van Enve, de SES 3.4 AR Disc waar 40mm WTB banden op zijn gemonteerd. Net als de wielen zijn ook de stuurpen, het stuur, en de zadelpen van Enve om het plaatje compleet te maken.

Meer info via ISEN en The Service Course