Pirelli komt met de opvolger van de P Zero Velo 4S, die als Pirelli P Zero Race 4S fietsband in de winkels zal liggen. Bijzonder voor Pirelli is het feit dat dit de eerste band is die helemaal in Italië wordt gemaakt. De vorige racebanden kwamen nog in samenwerking met de fabriek van Hutchinson tot stand en nu wordt deze nieuwe fietsband volledig door Pirelli zelf in Italië gemaakt. De band komt uit de fabriek in Bollate, om precies te zijn.

De 4S aan het eind van de naam verraad het doel van de band. Het is een clincher fietsband die je het hele jaar door, tijdens alle seizoenen kan rijden. Dus waarbij je in de herfst en winter niet meteen lek rijdt, maar die toch een race gevoel moet geven, aldus Pirelli. Hij heeft een TPI van 120.

Leuk detail is dat de teams, UAE Team Emirates, TREK-Segafredo en AG2R Citroën ook met de banden rijden tijdens trainingen. Zij geven de nodige feedback terug aan Pirelli wat weer ten goede komt aan de ontwikkeling van de banden. Deze band komt er in twee maten namelijk 26 en 28 mm. De 26 mm band weegt 240 gram. Later dit seizoen komen er nog bredere varianten en ook komt er een tubeless uitvoering. De adviesprijs van de Pirelli P Zero Race 4S fietsband is € 69,90.

Meer info via Pirelli